Porin Ässien kasvatti ja viime syksynä liigadebyyttinsä tehnyt puolustaja Aleksi Heimosalmi, 19, on nuoresta iästään huolimatta tullut tutuksi myös kotikaupunkinsa ulkopuolella.

Lahjakas juniori nousi viime kaudella Ässien liigamiehistöön ja otteet ovat olleet vakuuttavia myös nuorten maajoukkueessa, jossa tuoreimpana tuliaisena on MM-hopeaa. Varsinaisena uraloikkana on kuitenkin Carolina Hurricanesin kesällä 2021 tekemä NHL-varaus, joka raottaa kiekkotaiturille ovea myös rahakaukaloihin.

Vaikka Aleksin kiekkoura on juuri nyt hyvässä nousukiidossa, on pää pysynyt silti kylmänä ja perusporilaiseen tapaan myös jalat ovat tiukasti maassa.

– Ei tässä tosiaankaan vielä unelmoida miljoonatuloista, kalliista urheiluautoista ja luksusasunnoista. Nyt keskitytään tähän kauteen ja yritetään viedä Ässät play offseihin, Aleksi tiivistää.

Palkkaeuroja rahastoihin

Maalinnälkäinen pakki on jo todella kokenut pelimies, sillä Ässä-paita puettiin ensimmäistä kertaa päälle jo nelivuotiaana. Ammattilaisuus alkoi kangastella mielessä, kun oli aika siirtyä C-junioreihin.

Viime kaudella rakkaasta harrastuksesta tuli myös aidosti ammatti, kun Ässät teki Aleksin kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Käytännössä hän on kyseisen ajan lainassa Carolinasta.

– Mitään muuta uraa en ole oikeastaan edes harkinnut. Jääkiekko on tullut aina ykkösenä ja mikä parasta, nyt siitä saa myös palkkaa, hän naurahtaa.

Satsaan mieluummin laatuun kuin heräteostoksiin.

Paikka Ässien liigamiehistössä on tiennyt myös kohtuullista tulovirtaa. Se ei kuitenkaan ole saanut säästäväistä nuorta miestä muuttamaan jo viikkorahavuosina omaksuttua tarkkaa taloudenpitoa.

– Olen ollut aina säästäväinen ja käyttänyt rahaa harkiten. Mietin ostoksia tarkkaan ja satsaan mieluummin laatuun kuin heräteostoksiin, hän selvittää.

Säännöllisten tulojen ja pienten kulujen myötä euroja jää myös säästöön. Ne Aleksi ohjaa muun muassa rahastoihin.

– Sijoittaminen kiistatta kiinnostaa, mutta ei kurssikäyriä kannata liiaksi seurata. Ja eläkerahoja aletaan miettiä vasta sitten, jos tuo NHL-unelma joskus toteutuu. Sen eteen on tehtävä vielä paljon töitä.

Katso lisätietoa säästämisestä ja sijoittamisesta

Paikallisten asiantuntijoiden suorat yhteystiedot löydät op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan