OP Länsi-Suomi on mukana asiakkaan arjessa ja rinnalla myös globaalin koronakriisin ravistellessa rajusti niin meitä kuin muitakin. Maaliskuun puolivälistä alkaen lainojen lyhennysvapaahakemuksia tulvi OP Länsi-Suomelle. Jotta voimme helpottaa asiakkaiden tilannetta, on pyydetty lyhennysvapaa maksuton.

Yritysten kassavirran romahdus toi mukanaan myös runsaasti uusia lainahakemuksia. On tärkeää, että kaikki yritykset, jotka ennen kriisiä olivat elinkelpoisia, autetaan kriisin yli. OP Länsi-Suomella on merkittävä määrä yrityksiä myös vuokralaisina pankin omistamissa liiketiloissa. Olemme helpottaneet korona-tilanteesta kärsivien yritysten vuokranmaksua.

Turvallista asiointia

Poikkeusolojen alkaessa asiakastapaamiset on pidetty pääsääntöisesti puhelimitse ja verkkoneuvottelulla. Sekä asiakkaat että oma henkilökuntamme ovat omaksuneet sähköiset asiointitavat hienosti! Lähes kaikki pankkiasiat voi nykyisin hoitaa verkkopalveluiden ja puhelimen välityksellä - fyysistä käyntiä tarvitaan vain hyvin harvoissa asioissa.

Riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden on mahdollista varata aika isojen konttorien käteis- ja kassapalveluihin, jolloin asioinnin voi hoitaa ilman jonotusta suojatussa ja turvallisessa ympäristössä. Käteisen rahan nostaminen ja käyttö on vähentynyt hurjasti pandemian aikana. Moni asiakas onkin ottanut käyttöön elämänsä ensimmäisen maksukortin. Lähimaksaminen kortilla on turvallisin asiointitapa – se ei vaadi kaupassa minkään laitteen tai pinnan koskettamista.

Miten tästä eteenpäin?

Rajoitusten lieventäminen ja purkaminen on jo pitkällä. Tasapainottelu epidemian eli terveyden ja toisaalta talouden syöksyn estämisen välillä ei ole helppoa. Pitäkäämme arkijärki vahvasti mukana myös kesällä huolehtimalla edelleen muun muassa käsihygieniasta. Kotimaisten palveluiden ja tuotteiden käyttö edistää talouden ja yhteiskunnan rakenteiden elpymistä, ja parantaa näin myös terveydenhoitosektorin toimintaedellytyksiä. OP Länsi-Suomen perustehtävä on edistää asiakkaidensa ja toimintaympäristönsä kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Nyt jos koskaan se konkretisoituu tekemisissämme.

Turvallista kesää sinulle ja läheisillesi!

Matti Kiuru, toimitusjohtaja

Vinkki kesään!

Oletko huomannut, että OP Lehden voit lukea myös näköislehtenä netistä?

Omistaja-asiakkaan oma lehti, OP Lehti, ilmestyy 3 kertaa vuodessa. Lehdestä löytyy monipuolisia ja ajankohtaisia juttuja sekä paikallisia kuulumisia omasta pankistasi. Lehti on kesälukemista parhaimmillaan. Lue uusin numero tästä.