Yrityksen toimintaidean äiti, Linda Huhtala, on ammatiltaan parturi-kampaaja ja työskennellyt alalla jo yli 20 vuotta. Lindan idean pohjalta sisaruksilla rakentui ajatus alustatalouden toimintamallista, jossa digitaalisuus on kaiken tekemisen kulmakivi. Sisaruksista jokainen on oman alansa vahvoja ja rautaisia ammattilaisia ja näiden vahvuuksien erilaisuus täydentää omintakeisellakin tavalla yhteistä tekemistä.

MAJ Works Oy on yritys, jossa salonkitasoiset kauneuden- ja hyvinvoinninpalvelut tuodaan asiakkaan luokse hyödyntäen digitaalista verkkoajanvarausta ja sitä kautta palveluiden saatavuutta. Samalla yrittäjille tarjotaan kumppanuus ja verkosto, jonka avulla yrittäjä saa markkinoinnin ja maksamisen palveluiden lisäksi tarvikkeet ja liikuteltavat työvälineet konseptin mukaisesti. Saavutettavuuden näkökulmasta vastuullisempaa toimintatapaa voi olla vaikea keksiä. Yrityksen toimintaidea mahdollistaa perinteiset palvelut asiakkaan luokse ja helpottaa niin ruuhkavuosiaan eläviä perheitä kuin myös ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta pääse liikkumaan palveluiden äärelle. 
– Palvelukokemus, se että palvelu digitaalisesta lähestymisestä huolimatta on salonkilaatuista, on tärkeää. Asiakaspalautteiden perusteella olemme oikeilla jäljillä, Linda Huhtala kertoo. Myös numeroiden valossa tehdään oikeita asioita, sillä yrityksen asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS on 93, joka on erinomainen.
- MAJ Works toimii alalla, jossa 90% toimijoista on naisia ja yksinyrittäjiä. Alaa myös leimaa ajatus, että kauneus ja hyvinvointi on turhamaista. MAJ:n tavoite on muovata tätä mielikuvaa vahvemmin hyvinvoinnin edistämiseksi ja sitä kautta hyväksyttäväksi. MAJ myös tarjoaa yrittäjille kumppanuuden, jossa on mahdollisuus työskennellä verkostomaisesti ja kannattavasti, toteaa Krista Huhtala-Jenks.

Tavoitteet täytyy asettaa riittävän korkealle

Ja niin nämä naiset ovat tehneet. Hyvä vastaanotto kotimaassa on vain alkusoittoa: potentiaalia ulkomaanvalloitukseen löytyy, ja tavoite onkin seuraavan parin vuoden aikana kasvaa varteenotettavaksi kansainväliseksi toimijaksi omalla alalla. Pääomasijoittaminen on mahdollisuus, jolla tämän porilaisen startupin toimintaa on kannattanut lähteä vauhdittamaan. Pääomasijoittamisen edut muihin rahoitusmuotoihin nähden ovat muun muassa sijoittajan ammattimainen ote yrityksen kasvattamiseen sekä pääomasijoittajan yritykseen tuoma osaaminen ja kontaktit.

Pääomasijoituksia tehdään sekä startupeihin että vakiintuneisiin kasvuyrityksiin. Ennen kuin sijoittajat saa mukaan, täytyy tehdä hyvä pohjatyö ja löytää itselle parhaat kumppanit ja vakuuttaa heidät, että toiminnalla on kehityspotentiaalia.
- Hyvä pohjatyö on ollut sijoittajia hakiessa todella tärkeää. Ala, jolla MAJ toimii, on itsessään vielä hieman vieras pääomasijoittajille ja sen vuoksi neuvotteluja on pitänyt käydä ja toimintaa perustella enemmän kuin jollain toisella toimialalla. Monissa myyntitilanteissa sijoittajat ovat todenneet, että ”kiva idea”, mutta neuvotteluja ei kuitenkaan ole saatu maaliin. On täytynyt vain sitkeästi jatkaa ja oppia prosessista, Krista Huhtala-Jenks kertoo.

Haasteet on tehty voitettaviksi

Sisaruksista Kati Huhtalan vahva talousosaaminen ja ymmärrys hallinnollisemmasta puolesta luo hyvän peruspohjan MAJ Worksin toiminnalle. Krista ja Linda voivat yrityksessä keskittyä omiin vahvuusalueisiinsa Katin tuodessa mukaan analyyttisen näkökulman tunnuslukuihin. – Työskentelen kuljetusalalla perheyrityksemme toimitusjohtajana. Ala muuttuu jatkuvasti, jolloin täytyy kyetä sopeutumaan nopeasti ja elämään ajan hermolla. Yhteistyössä siskojen kanssa olen päässyt näkemään myös toisenlaista liiketoimintaa. Erilaiset taustamme ovat erityinen vahvuus. Sisaruksina myös kommunikoimme todella suoraan ja olemme tottuneet lapsesta asti olemaan myös eri mieltä ja sopimaan, Kati pohtii. 

Mitä seuraavaksi?

Sitkeällä ja periksiantamattomalla asenteella sisarukset ovat nyt haastaneet kauneuden- ja hyvinvointialan markkinan. Saamme jatkossa aitiopaikalta seurata myös MAJ Worksin tarinaa, kun Krista Huhtala-Jenks ryhtyy bloggaamaan yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä haasteista ja onnistumisista, aidoista kokemuksistaan startup -maailmasta ja sen lainalaisuuksista. Mitä se on, kun lähtee OP-Kevytyrittäjäksi ja miten voi rahoitusta hakea ja saada markkinoilta.

Tästä tullaan vielä kuulemaan lisää, sillä hyvinvointi ja kauneus kuuluvat kaikille.

Tutustu MAJ Worksiin

Lisätietoa verkkosivuilta www.MAJ.fi

Voit seurata MAJ:ta myös sosiaalisessa mediassa
Facebookissa facebook.com/majsuomi  sekä Instagramissa instagram.com/majsuomi/