Oman kodin ostaminen on tärkeä hetki elämässä ja helpottaa tuntuvasti, kun kaikki asunnonostoon liittyvät palvelut saa saman katon alla. OP Länsi-Suomi, OP Koti sekä Pohjola Vakuutus tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta uuteen kotiin liittyvät käytännön asiat soljuisivat mahdollisimman mutkattomasti.

OP Kodin kiinteistönvälittäjä Susanna Okkonen tietää, kuinka tärkeää pankin ja välittäjän tiivis yhteistyö voi olla.

– Se, että voin välittäjänä ohjata asiakkaan rahoituspuolelle, voi nopeuttaa kodinostoa paljonkin. Alkukesästä välityksessäni ollut viehättävä omakotitalo kiinnosti ihmisiä valtavasti ja näyttöjä pidettiin muutaman päivän sisällä useita. Eräs asiakas olisi halunnut tehdä heti tarjouksen, mutta pelkäsi, ettei saa omalta pankiltaan lainalupausta tarpeeksi nopeasti. Hän oli hyvin huolissaan, että joku ehtii napata unelmakodin nenän edestä, Okkonen kertoo.

Okkonen sai asiakkaaltaan luvan välittää tämän yhteystiedot OP:n lainaneuvottelijalle.

– Ei mennyt kuin muutama tunti, kun pankista jo soitettiin minulle, että asiakas on tapaamisessa ja he tarvitsevat talon tietoja lainaa varten. Laina hoitui saman tien ja noin tunnin kuluttua asiakas oli tekemässä ostotarjousta. Okkonen iloitsee, että asiakas sai unelmiensa kodin helposti OP:n ja OP Kodin tiiviin yhteistyön ansiosta.

Pankki-ja vakuutusasiat kuntoon

Myös OP Länsi-Suomen asiakkuusasiantuntija Satu Pihlajamäki tietää asiakkaiden arvostavan pankkiasioinnin vaivattomuutta.

– Yhteistyön ansiosta pääsemme nopeasti eteenpäin, eikä kotiin liittyviä laina- ja vakuutusasioita tarvitse odotella viikkokausia. Puhelimessa ja netissäkään ei tarvitse roikkua, kun asiat hoituvat helposti saman katon alla.

Pihlajamäki kertoo ohjaavansa asiakkaitaan hankkimaan kodin vakuutukset Pohjola Vakuutuksesta, sillä bonushyödyt ovat tuntuvat.

– Asuntolainasta saadut bonukset kannattaa ehdottomasti käyttää vakuutusten maksamiseen, Pihlajamäki muistuttaa.

Yhdessä ja samassa paikassa

Myös Pohjolan vakuutusmyyjä Maarit Vaahtera kehuu yhteistyötä pankin kanssa hedelmälliseksi ja luontevaksi. Hän kertoo kohtaavansa konttorilla paljon lainaneuvotteluissa käyviä asiakkaita.

– Joskus asiakkaat haluavat sopia vakuutuksista heti lainaneuvottelun jälkeen, kun rauta on vielä kuumaa. Toisinaan taas vakuutusneuvotteluihin sovitaan erikseen aika, Vaahtera sanoo.

Vaahtera on kuullut asiakkailta paljon hyvää palautetta asioinnin mutkattomuudesta.

– Monelle on jäänyt hyvä fiilis siitä, että kotiin liittyvät pankkiasiat järjestyvät vaivattomasti ja nopeasti, yhdessä ja samassa paikassa eikä tarvitse lähteä moneen eri osoitteeseen hoitamaan asioita.

Ole yhteydessä - palvelemme sinua

OP Länsi-Suomesta saat kaikki palvelut saman katon alta. Oli kyse sitten kotiunelmista, perheen tai omaisuuden vakuuttamisesta, lakipalveluista tai muista arjen talouteen liittyvistä asioista. Voit katsoa lisää asumisen palveluista tästä.

Kaikki asiantuntijoidemme suorat numerot löydät osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan

Lainopillisissa asioissa anna lakipalveluidemme auttaa. Katso lisää OP Länsi-Suomen lakipalveluista.