– Ainoastaan kassapalvelut ja osa asuntokauppatilanteista ovat sellaisia, joissa vaaditaan käyntiä pankkikonttorilla, kuvailee OP Länsi-Suomen asiakkuuspäällikkö Leena Rajainmäki.

Kaikki OP:n asiantuntijapalvelut saa nykyään hoidettua puhelin- tai verkkopalveluiden kautta. Esimerkiksi, kun haet lainaa, voit täyttää hakemuksen op.fissä. Tämän jälkeen asiantuntija tarkastaa lainahakemuksen ja soittaa lainaa hakevalle. Puhelimessa hoidetaan tarkennukset ja lopulta lainatarjouksen voi allekirjoittaa sähköpostiin tulevan allekirjoituspalvelun kautta.

– Toivoisimme, että kun asiakkaan pitää hoitaa seuraava pankki- tai vakuutusasia, hän jo valmiiksi ajattelee, että asian voi hoitaa verkkoneuvottelulla tai puhelimitse.

Myös laskut hoituvat helposti ilman pankkikonttorissa käyntiä. E-laskupalvelussa laskut menevät maksuun tililtäsi automaattisesti. Jos sinulla ei ole OP:n verkkopalvelutunnuksia tai OP-mobiilia, voit yhä maksaa laskut kassapalveluissa maksukuoripalvelun avulla.

Muista myös nämä

Soittamalla voitat aikaa

Lähes kaikki pankkiasiat voit hoitaa ilman konttoria joko soittamalla tai vierailemalla osoitteessa op.fi. OP:n asiakaspalvelu palvelee numerossa 0100 0500. Pohjolan vakuutuksiin liittyvät vakuutusasiat hoituvat numerossa 03030303.

Palvelua erityisryhmille

OP perusti korona-aikana erityisryhmille oman palvelunumeron, josta voi kysyä päivittäisen maksamisen asioissa neuvoa. Puhelinnumero on tarkoitettu erityisesti yli 70-vuotiaille, kehitysvammaisille ja edunvalvottavilla sekä heidän läheisilleen. Puhelinnumero on 010 252 9627.

Tilin käyttöoikeus läheiselle

Oletko pohtinut, mitä voisit tehdä, jos et itse kykene hoitamaan pankkiasioita? Voit antaa tilisi käyttöoikeuden luotetulle läheiselle, joka voi hoitaa laskujenmaksun ja muut pankkiasiat, jos elämä yllättää. Asioita kannattaa miettiä mieluummin etukäteen, kuin liian myöhään.

Pankkiasointiin löytyy monia eri vaihtoehtoja.

Jos digitaaliset palvelut eivät ole entuudestaan tuttuja, kannattaa tutustua aloittelijan oppaaseen ja valita itselle sopivimmat palvelut.

OP Saavutettava on helppokäyttöinen ja selkeäkielinen verkkopalvelu päivittäisten pankkiasoiden hoitoon.

Kaverille voi maksaa näppärästi pelkällä puhelinnumerolla, oli sitten minkä pankin asiakas tahansa. Turvallisesti ja nopeasti. Joko sinä olet ottanut Siirto-maksun käyttöösi? Lue lisää Siirrosta tästä.

Lapsille ja nuorille on myös oma mobiilipalvelu, jonka avulla voi opetella seuraamaan ja ymmärtämään rahankäyttöään. Tutustu OP Junioriin tästä.

Apua voit aina pyytää myös pankkimme asiantuntijoilta, löydät suorat numeromme osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan.