OP on mukana liikuttamassa porilaisia lapsia Porin Ässien järjestämässä Hippo Liikkarissa, joka on asiantuntijoiden suunnittelema liikuntaohjelma alle kouluikäisille lapsille.

Ässien toiminnanjohtaja Jukka Pelkonen kertoo Hippo Liikkarin tukevan lasten liikuntakasvatusta ja liikuntaharrastukseen sitoutumista pienestä pitäen.

– Vaikka olemmekin jääkiekkoseura, haluamme kantaa vastuun lasten perusliikuntataidoista, Pelkonen selittää.

Liikkarissa näitä taitoja opitaan monipuolisilla harjoituksilla, kuten leikkimällä erilaisilla temppuilu- ja palloiluradoilla.

– Haluamme olla osa porilaisten perheiden liikunta-arkea ja olemme iloisia, että yhteistyö OP:n kanssa mahdollistaa tämän, Pelkonen kiittelee.

Pesistä pienille

Kankaanpäässä jo 3-vuotiaat ovat päässeet kokeilemaan liikuntaharrastusta Kankaanpään Mailajunioreiden kesällä järjestämässä Pesisliikkarissa, johon palkattiin ohjaaja OP:n tuella.

Seuran junioripäällikkö Annika Koivuniemi kertoo, että kyseessä on liikunnallinen leikkikerho, joka kehittää yleisiä motorisia taitoja ja ryhmässä toimimista. Mukana on kuitenkin myös elementtejä pesäpallosta.

– Tämä oli monelle lapselle ensimmäinen liikuntaharrastus ja Kankaanpäässä pesis koetaan tutuksi ja turvalliseksi lajiksi, Koivuniemi tietää.

Leikki-ikäiset lapset ovat olleet innoissaan uudesta harrastuksestaan.

– He ovat opetelleet heittämistä ja lyömistä. Olemme kyselleet, mikä on ollut kivointa ja lapset ovat sanoneet, että kaikki, Koivuniemi nauraa.

Korttelikiekko Raumalla

Rauman Lukon nuorimmat, 5–7-vuotiaat, treenaavat jääkiekkoa kiekkokouluissa. Kiekkokoulujen 6–7-vuotiaat voivat osallistua myös Kettu-liigaan, joka toimii yhteistyössä OP Länsi-Suomen kanssa.

– Kettu-liiga kokoaa yhteen Rauman eri kaupunginosien joukkueet sekä lähipaikkakunnista, Lukon sateenvarjoseuroista tulevat lapset. Lapsista muodostetaan joukkueita heidän asuinalueensa ja koulunsa mukaan, jolloin lapset pääsevät pelaamaan yhdessä tuttujen kavereiden kanssa, Rauman Lukon markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko kertoo.

Kettu-liigatoiminta liikuttaa vuodessa pitkälti toista sataa Lukon ja sen sateenvarjoseuroista tulevia lapsia perheineen. Alkavan kauden suurin satsaus on OP:n hankkimat uudet pelipaidat lapsille.

– Uudet NHL-kuosiset paidat ovat lapsille merkittävä juttu.

Katso lisää seurojen toiminnasta:

Porin Ässien Hippo Liikkari

Kankaanpään Mailan Pesisliikkari

Rauman Lukon Kettuliiga