MIELI Satakunnan mielenterveys ry:n tavoitteena on tarjota ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä, päätoimintamuotona on ollut jo pitkään valtakunnallinen kriisipuhelintoiminta. Järjestön toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja Satakunnan alueella paikallisyhdistys tarjoaa kasvokkain tapahtuvaa yksilötukitoimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota tukea elämän äkillisissä muutoksissa ja kriiseissä.

Vapaaehtoiset toimivat myös nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa, ohjaavat ryhmätoimintaa ja käyvät vierailemassa ikäihmisten luona palvelutaloissa. Tämän lisäksi yhdistys ylläpitää Porin Polsanluodon nuotiopaikkaa ja järjestää erilaisia koulutuksia sekä tapahtumia. Lisätietoa toiminnasta voi lukea yhdistyksen verkkosivuilta.

Mieli ry:n projektipäällikkö Eveliina Ranki korostaa paikallisen työn merkityksellisyyttä: "Mielenterveyden edistäminen on erittäin tärkeää, ja siksi Mieli ry:n toiminta on tarpeellista. Me haluamme tarjota apua ja tukea mielenterveysongelmien kanssa painiville ihmisille, ja ennaltaehkäistä ongelmia eri tavoin."

Toimintaan voi tulla mukaan vapaaehtoisena tai vaikka yritysyhteistyön kautta

Mieli ry:n vapaaehtoistyö on oleellinen osa yhdistyksen toimintaa. Vapaaehtoiset ovat tärkeä voimavara yhdistykselle, ja heidän avullaan yhdistys pystyy tarjoamaan laajempia palveluita ja tukea yhä useammille ihmisille. Järjestö tarjoaa kattavan koulutusohjelman ja työnohjausta vapaaehtoisille, joten jokainen halukas voi löytää itselleen sopivan tavan auttaa.

Yhteistyö OP Koti Länsi-Suomen kanssa on tärkeä asia Mieli ry:lle. Tukemalla järjestön toimintaa OP Koti auttaa vahvistamaan ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä ja edistämään mielen hyvinvointia paikallisesti. Jani Raukon, OP Koti Länsi-Suomen toimitusjohtajan mukaan yhteistyöllä voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia: "Mielenterveydestä huolehtiminen on tärkeä asia, ja olemme iloisia voidessamme tukea Mieli ry:n toimintaa. Yhteistyöllä voimme edistää hyvinvointia." 

Mielen hyvinvointi on tärkeä osa kokonaisvaltaista terveyttä, ja siksi on tärkeää tarjota apua mielenterveysongelmien kanssa painiville ihmisille. ”Toivomme, että yhä useammat ihmiset innostuisivat tukemaan Mieli ry:n toimintaa vapaaehtoistyön kautta tai muilla tavoin, jotta voimme yhdessä pitää huolta toisistamme ja ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia Satakunnassa”, Ranki ja Raukko yhdessä toteavat.

Lisätietoa MIELI Satakunnan mielenterveys ry toiminnasta
www.mielisatakunta.fi
Facebook: MIELI ry
Instagram: mielisatakunta

OP Koti Länsi-Suomi palvelee koko Satakunnassa. Katso lisää tästä.

Tänä vuonna OP Koti Länsi-Suomen kautta toteutetuista asuntokaupoista lahjoitetaan varoja ennaltaehkäisevään lasten ja nuorten mielenterveystyöhön MIELI Satakunnan mielenterveys ry:lle.