Sen laatimisessa auttaa käsitys sijoitusmaailman mahdollisuuksista ja riskeistä sekä tulevaisuuden huomiointi niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Ammattilainen on hyvä keskustelukumppani, jos tavoitteena on omaisuuden kartuttaminen.

Kun sijoitusvarallisuutta on kertynyt vähintään 100 000 euroa, varainhoitaja voi kartoittaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan tilanteen ja tehdä näiden pohjalta hänelle ehdotuksen.

– Jokaisella asiakkaalla on oma varainhoitaja, joka räätälöi hänelle henkilökohtaisen suunnitelman, juuri hänen tavoitteidensa mukaisesti, OP Private -johtaja Juha Riippa kertoo.

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa aina

Senior varainhoitaja Tuula Välimattila kertoo, että asiakkailla on erilaisia toiveita.

– Siinä missä joku haluaa vaikuttaa itse jokaiseen sijoituspäätöksensä, toinen on antanut valtakirjalla asiantuntijoille vapaammat kädet varallisuutensa hoitamiseen. Yhdessä myös sovitaan, kuinka aktiivisesti ollaan yhteydessä vuoden aikana ja käydäänkö asioita lävitse konttorilla vai puhelimessa.

– Uuden asiakkaan kanssa kartoitamme aina, millaista tuottoa hän havittelee ja minkälaisia riskejä hän on valmis ottamaan. Nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä, Välimattila muistuttaa.

– Sijoitusvalikoima on nykyisin valtava, joten vaihtoehtoja riittää. OP Privaten kautta asiakkaalla on mahdollisuus hajauttaa sijoituksia sellaisiin tuotteisiin, joihin hän ei muuten pääsisi käsiksi. Tuula Välimattila kannustaakin sijoittamisesta kiinnostuneita tarttumaan rohkeasti toimeen.

Aina on oikea aika sijoittaa. Huomisesta emme tiedä, mutta sijoituksia ajallisesti hajauttamalla pääsee pitkässä juoksussa hyviin tuloksiin.

Sijoittamisesta on tullut ihmisille yleistyvä harrastus, joten Juha Riippa uskoo, että tulevaisuudessa erilaisten sijoituspalveluiden kysyntäkin entisestään kasvaa. Tileillä omaisuutta ei pysty kartuttamaan.

– Aloittaessa kannattaa olla yhteydessä asiantuntijoihin. Oli summa minkä kokoinen tahansa, OP:lta löytyy asiantuntijoita kaikille sijoittamisen ja säästämisen vaihtoehdoille, Riippa muistuttaa. Op.fi:stä löytyy myös paljon lisätietoa aktiiviselle sijoittajalle.

Kaikki palvelut saman katon alta, vain yksi numero riittää

OP Private on paljon muutakin kuin sijoittamista ja varainhoitaja toimii näissäkin tilanteissa suorana yhteyshenkilönä kaikkiin palveluihin.

– Meidän kauttamme asiakas voi hoitaa laki-, rahoitus- ja vakuutusasiat. Hyvin usein huolehdimme sijoitusasiakkaidemme testamentit ja edunvalvontavaltuutukset kuntoon. Teemme myös OP Kodin kanssa jatkuvaa yhteistyötä. Kaikki palvelut ovat saatavissa sekä henkilöasiakkaille että yrityksille ja varallisuudenhoidon asiantuntijamme palvelevat koko Satakunnan alueella kaikkien Osuuspankkien asiakkaita, Juha Riippa toteaa.

– Moni asiakas arvostaa juuri tätä helppoutta, ettei tarvitse olla kuin yksi puhelinnumero, Tuula Välimattila lopuksi toteaa.

Tutustu ja ota yhteyttä

OP Länsi-Suomen Private huolehtii omaisuudestasi.
Saat meiltä yksilöllisen sijoitusratkaisun tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan
sekä paikallisesti pankki-, laki-, vakuutus- ja asumisen palveluiden hoidon oman yhteyshenkilön kautta.

9 varainhoitajaa, 2 asiantuntijaa ja Private-johtaja palvelevat koko Satakunnassa. Rauman alueella 4 varainhoitajaa, joista yksi erikoistunut yritysasiakkaisiin. 

Soita suoraan paikalliselle asiantuntijalle.

Lisätietoa OP Private Banking-palvelusta.