1.

Opiskelijana tulotaso ei ole korkea, ja aikuisopiskelijana tulotaso usein laskee. Pitää miettiä omaa rahankulutusta ja tulonlähteitä - miten elätän itseni? Tässä nuoren ja aikuisopiskelijan tilanteet poikkeavat ja tukiviidakko on hieman erilainen. - Pankista löytyy asiantuntemusta opastamaan oman talouden hallinnassa ja muissa mieltä askarruttavissa asioissa.

2.

Opintolainan, opintotuen ja lisätukien lisäksi säästäminen opintojen aikana kannattaa. Säästäminen ei aina tarkoita suuria summia. Jo pienellä summalla kertyy vararahastoa pahan päivän varalle. - OPn Säästölipas auttaa säästämään huomaamatta. Korttimaksun yhteydessä säästöön menevä summa voi olla vaikka euron per korttimaksu. Jos käytät korttiasi 15 kertaa kuukaudessa, vuodessa säästöön kertyy 180 euroa.

3.

Edessä voi olla myös muutto omaan kotiin, jolloin oman kodin ja itsen vakuuttamisen tulevat ajankohtaisiksi. Omistaja-asiakkaana saat etuja ja alennuksia, ja kertyvillä bonuksilla voi maksaa vaikka vakuutusmaksuja. - Nykypäivänä matkustetaan paljon, myös opintojen ohessa. Kattavan matkavakuutuksen saa kätevästi OPlta.

Olemme keränneet verkkosivuillemme vinkkejä opiskelijaelämän aloittamiseen. Käy tutustumassa ja varaa verkkoneuvottelu! Opiskelijaelämää-sivustolle