Hetaan pätee Abban Dancing Queenin viesti. Hän oppi laulamaan ennen kuin kävelemään –  opinnot hän aloitti Palmgren-konservatoriossa 9-vuotiaana oboella.
-Teatterikin kiinnosti. Muistan, miten viiletin Lyseon vanhaintansseista iltapuvussa ja tiaara viuhuen Viulunsoittaja katolla -musikaalin Porin Teatterissa olen saanut tehdä myös Harmony Sistersin Vera Valtosen roolin.

"Olen aina ollut säästäväinen"

Jo pienenä säännöstelin karkkipäivänä ostamiani namuja niin, että usein niitä oli jäljellä vielä uuden aattona. Pikkuveljeni sen sijaan veteli oman karkkipussinsa heti tyhjiin. No, toisaalta hänestä tuli kauppatieteen maisteri, Heta toteaa sisarellista lämpöä äänessään.
Heta kerää ostoskoriin punalapputuotteita, herkuttelee kasvispainotteisesti, puhuu ilmaston ja eläinten oikeuksien puolesta.
- Ostan vaatteita mielelläni kirpparilta. Esiintymisasujen vuokraaminen on myös erittäin hyvä idea.

Musiikkiluokkien ja konservatorion jälkeen Heta opiskeli Jyväskylässä laulunopettajaksi. Tutuksi tulivat myös ylioppilasteatteri ja kaupunginteatteri. Työtä hän on tottunut tekemään laidasta laitaan.
- Valmistuttuani vedin muskaritätinä 0–6-vuotiaille musiikkileikkikoulua Porissa Palmgren-konservatoriossa. Korona vei työt, joten menin tekemään hampurilaisia suomalalaiseen pikaruokaketjuun.

Tarkka Heta on kerryttänyt säästöpuskuria, joten vastoinkäymiset eivät ihan heti keikauta.
- Laitan joka kuukausi sivuun sopivan määrän rahaa. Olen harkinnut myös sijoittamista. En kaipaa pikavoittoja. Sijoituskohteen pitää olla linjassa omien eettisten arvojeni kanssa. Asuntosäästäminenkin kiinnostaa ja lyhentäisin mieluummin omaa kuin maksaisin vuokraa. Mutta kun elän tällaista kiertolaisen elämää, paikkakunnan valinta ei ole ihan yksinkertaista, Heta pohdiskelee.

Viime vuoden tangokuningattaren titteli on poikinut paljon mukavia töitä. Myös oman musiikin tekeminen sai uutta buustia.
- Olen hyvin yrittäjähenkinen, mutta toistaiseksi oman yrityksen perustaminen on vasta harkinnassa. Onneksi perustamisasioissa on saatavilla ammattiapua, esimerkiksi Tangokuninkaalliset ry antaa hyviä neuvoja. Keikkani myy ohjelmatoimisto Gramofoni Oy, mikä on mielestäni hyvä asia: itseni tyrkyttäminen ja etenkin palkkiokeskustelut ovat minulle kiusallisia.

Herkkyys on luovan työn tekijälle valtava vahvuus

- Aitous ja hetkessä oleminen ovat yleisön kohtaamisessa tärkeitä ominaisuuksia. Julkisuus on välillä kovaakin. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei palaute välillä mene ihon alle. Onneksi olen oppinut suodattamaan arvosteluja. Olen opiskellut musiikkia 25 vuotta, joten tiedän, että osaan.

Heta tekee myös omaa musiikkia nimellä HetaBeata, ja esikoissingle Rannalla näki päivänvalon viime syksynä. Nimi viittaa – kuinkas muuten – Yyteriin ja sen ainutlaatuiseen tunnelmaan. Seuraava sinkku tulee ulos keväällä. R&B-henkinen, groovaava poppimusa on ryyditetty suomenkielisellä räpillä.
- Musiikki, ja taide ylipäätään, on hieno työkalu käsitellä vaikeitakin asioita. Aina ei tarvita edes sanoja, instrumentaaliesitys antaa vaikkapa surulle ja tuskalle äänen ja tuo helpotusta ahdistukseen.

Suomalainen, paikallinen yritys sopii minun arvoilleni. Sillä on pitkä historia ja hyvä maine

Heta on ollut osuuspankkilainen ihan pikkulikasta lähtien. Kotipankki oli Vanhallakoivistolla. Ensimmäisen pankkikortin hän haki tosi nuorena ja sai pankin tädiltä leffalipun kiitokseksi. Aikuisiällä vaakakupissa painavat isommat asiat.
- Käytän OP-mobiilia paljon. Se on todella kätsy. Oman pankin verkkopalveluun olen myös hyvin tyytyväinen, näen valtaosan palkkakuiteistakin sen kautta.

Hetan sparrausvinkit aloitteleville muusikoille

  1. Ole rohkea. Muista, että ihminen on aina mielenkiintoinen. Jo se, että kävelet lavalle, on rohkea tarinan aloitus.
  2. Luota itseesi. Jos biisi koskettaa sinua itseäsi, se todennäköisesti koskettaa jotakuta toistakin.
  3. Kuuntele sydäntäsi. Luota omaan ääneesi, tunteesi eivät valehtele sinulle. Anna mennä, kaikki järjestyy.

Hetan löydät sosiaalisesta mediasta

FB Heta Halonen
IG HetaBeataVocals

Voit kuunnella Hetan kappaleen "Rannalla" tästä