Forssan Autokeitaan keittiöstä leijuu herkullinen tuoksu. Veden herahtaessa kielelle ei ole vaikea päätellä, että tänään ruokalistalla on perunamuusia ja lihapullia.

– Arkiruokaboksista riittää ruokaa noin kuudelle hengelle. Päivän ruoka vaihtelee lihapullista lasagneen ja muihin maukkaisiin kotiruokiin, Autokeitaan yrittäjä Niko Järvi kertoo.

Arkiruokaboksi lanseerattiin Autokeitaan palveluvalikoimaan jo runsas vuosi sitten Järven ryhtyessä miettimään, miten hän voisi helpottaa omaa arkeaan.

– Perheessämme on neljä lasta, jotka harrastavat paljon. Kiirettä siis riittää ja kaupassa käynti sekä ruoanlaitto aiheuttavat joskus pienoista stressiä. Kaipasin ratkaisua, joka on nopea, edullinen ja täyttävä. Arkiruokaboksi maksaa 12,90 euroa, joten yhden aterian hinnaksi jää reilu pari euroa.

Tässä vaiheessa haastattelua nälkä kurnii vatsassa jo siihen malliin, että on pakko kysyä, miten ruokaboksin voi tilata itselleen?

– Voit tilata Arkiruokaboksin näppärästi kotisivuiltamme. Tilauksen tekemiseen kuluu muutama minuutti ja pystyt tekemään sen vaikka kotisohvalta käsin. Voit tilata myös pitsojamme netin kautta, Järvi sanoo ja tilaa malliksi päivän ruoat omalle perheelleen.

Helppo, helpompi, Arkiruokaboksi

Autokeidas myy Arkiruokabokseja normaalisti maanantaista torstaihin. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ruokabokseja saa tilata nyt myös perjantaisin ja lauantaisin.

– Toimitamme bokseja nyt myös kotiinkuljetuksella. Pakkaus on suunniteltu niin, että ruoka säilyy lämpimänä ruokapöytään asti ja sen voi myös lämmittää uudelleen uunissa seuraavana päivänä, Järvi kertoo.

Lämpimän ruoan lisäksi Autokeitaalta voi tilata myös raikkaan salaatin aterian kylkeen. Ruoat voi joko noutaa itse tai tilata kotiinkuljetuksella noin kymmenen kilometrin säteelle Autokeitaasta.

– Noudot toimivat kello 12–19 välillä. Samalla reissulla kaupastamme on helppo napata mukaan esimerkiksi maitoa ja leipää. Kotiinkuljetukset toimitamme yhdellä ajolla kello 14 lähtien.

Aina teitä varten

Järven luotsaama Autokeidas on toiminut Forssassa kahden valtatien risteyksessä jo lähes 60 vuoden ajan.

– Tarjoamme tienvarsitaukopalveluja jo neljännessä polvessa. Vuonna 1989 siirryimme nykyisiin isompiin tiloihin ja siitä lähtien olemme olleet auki ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä, Järvi sanoo.

Liiketoiminnan pääpaino oli alkuvuosina huoltoasematoiminnassa, mutta sittemmin Autokeitaasta on muodostunut eräänlainen ruokatori, josta löytyy jokaiselle jotakin.

– Normaalioloissa meiltä saa á la carte annoksia, buffetlounasta, pitsaa, kebabia ja montaa muuta herkkua. Näin poikkeusaikana olemme hieman supistaneet valikoimaamme, mutta palvelemme asiakkaita edelleen kellon ympäri. Siitä emme tingi missään olosuhteissa. Emmekä hyvästä asiakaspalvelusta, Järvi hymyilee.

Forssan Autokeidas tarjoaa OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille Arkiruokaboksin kuljetuksen veloituksessa Forssan, Jokioisten ja Tammelan keskusta-alueille. Etu on henkilökohtainen ja saatavissa OP-mobiilin kautta.

Voit tilata Arkiruokaboksin osoitteesta: https://www.autokeidas.fi/autokeidas/forssa/arkiruokaboksi/