Iloinen jutustelu ja nauru raikaavat Tammelan K-Marketissa. Kassatyöntekijä vinkkaa, että kauppias löytyy ääntä seuraamalla.

– Ai hei, te tulitte jo! Odotatteko hetken niin puhumme tämän asian loppuun. Ja jos teitä ei haittaa, niin hoidan leipätilauksen vielä nopeasti, Tammelan K-Marketin kauppias Iina Komeri huikkaa.

Innostus huokuu Iinan koko olemuksesta ja kun hän viimein ennättää istua alas, ei jää epäselväksi, etteikö tuore kauppias nauttisi työstään ihmisten parissa.

– Asiakaspalvelu on ehdottomasti parasta työssäni. Tykkään olla ihmisten kanssa ja en voisi enää kuvitella istuvani koko päivää toimistossa. Sitäkin olen ehtinyt kokeilemaan.

Iinan ura kaupanalalla alkoi jo vuonna 2007, kun hän matkailualan opintojen ohella hakeutui töihin läheiseen K-kauppaan.

– Valmistuttuani huomasin, että matkailuala ei ole minua varten. Muutaman mutkan kautta löysin itseni taas kaupasta töistä ja tajusin, että tämä on se minun juttuni. Tätä minä haluan tehdä.

Tammelalainen Irma Larpi ja Aapo Hieperi poikkesivat ostamaan herkkuja Aapon Hippokisamenestyksen kunniaksi. Kauppias Iina Komeri onnitteli Aapoa hienosta suorituksesta.

Meidän kauppias

Kesäkuussa Tammelan K-Marketin kauppiaana aloittanut Iina kertoo nauttivansa erityisesti pienessä kaupassa työskentelystä.

– Haluan tehdä myös käytännön töitä, kuten hyllyttämistä ja palvella asiakkaita kassalla. On kiva huomata, miten olen kesän aikana oppinut tuntemaan jo monia vakiokävijöitä, Iina sanoo.

Tunne ei ole yksipuolinen, sillä myös kaupan asukkaat ovat tykästyneet uuteen kauppiaaseen.

– Jännitin todella paljon, miten minut otetaan vastaan. Vanha kauppias oli pidetty ja tiesin astuvani isoihin saappaisiin. Todella moni on kuitenkin tullut sanomaan, että onpa ihanaa, kun kylälle saatiin uusi kauppias ja K-Market pysyy Tammelassa.

Päivittäistavarapalveluiden lisäksi Tammelan K-Marketista löytyy Posti, Matkahuollon ja Veikkauksen pisteet sekä pieni kahvila.

– Kesä on mennyt todella nopeasti. Nyt kun mökkiläiset rupeavat lähtemään, on aika ryhtyä kehittämään kauppaa. Haluan tehdä kahvilasta entistä viihtyisämmän sekä päivittää hedelmä- ja vihannesosastoa. Meille saa esittää myös toiveita valikoiman suhteen. Toteutamme niitä parhaamme mukaan.

Hyvä, parempi, paikallinen

Uutena yrittäjänä Iina on ilahtunut siitä, miten hyvin myös paikalliset yrittäjät ovat ottaneet nuoren tekijän vastaan.

– Tammelassa on todella hyvä henki yrittäjien kesken. Täällä kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja haluan tehdä osani yhteisön hyväksi. Otankin enemmän kuin mielelläni paikallisia tuotteita myyntiin, Iina vinkkaa.

Tammelaan ja sen ihmisiin ihastunut Iina haluaa kehua myös paikallista pankkia.

– Olen vieläkin ihan häkeltynyt siitä, miten hyvää palvelua olen saanut OP Lounaismaalta. He ovat olleet korvaamaton tuki alusta lähtien. Tammelan K-Market on minulle ja monille kyläläisille paljon enemmän kuin vain ruokakauppa. On hienoa, että täällä on paikallinen pankki, joka ymmärtää sen.