Forssan Intersportin uusien kauppiaiden palvelualttiuden ja innokkuuden huomaa heti. Asiakkaan saapuessa liikkeeseen, on Aki saman tien häntä vastassa.

– Tervetuloa! Miten voin auttaa? Vai haluatteko ensin katsella rauhassa, Aki kysyy hymyillen.

Samalla kun Aki ja asiakas suuntaavat katselemaan ulkoiluhousuja, katselee Emmi tyytyväisenä vierestä.

– Aki nauttii asiakaspalvelusta yli kaiken. Välillä olisi hyvä jättää palvelutilanteet enemmän työntekijöille ja keskittyä hallinnolliseen puoleen, mutta hän ei malta pysyä takahuoneessa, Emmi kertoo nauraen.

Ei ole vaikea päätellä, että asiakaspalvelu on juuri se asia, mihin uudet kauppiaat aikovat liikkeessään panostaa.

– Haluamme, että asiakkaiden on helppo poiketa tänne ostoksille. Meille tullakseen ei tarvitse olla huippu-urheilija tai aktiivinen liikkuja. Eikä täällä tarvitse hävetä, jos on joku ongelma. Me ja henkilökuntamme olemme täällä auttamassa.

Asiakkaita kuunnellen

Jotta Forssan Intersportissa asiakkaita voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa, aikovat Aki ja Emmi panostaa työntekijöidensä kouluttamiseen.

– Heti alkuun täytyy sanoa, että meillä on mahtava ja todella ammattitaitoinen henkilökunta. Olemme todella iloisia, että he kaikki jäivät tänne töihin. Heistä on ollut korvaamaton apu, Emmi sanoo.

– Ala menee eteenpäin nopealla tahdilla. Meidän on kehitettävä sekä omaa että henkilökuntamme osaamista jatkuvasti. Koulutuksista saa myös uutta intoa, mikä on tärkeää kivijalkakaupassa, Aki toteaa.

Tuoreen kauppiasparin liike on ollut auki vasta kolme viikkoa, ja Akilla on mielessään jo useita ideoita toiminnan kehittämiseksi.

– Visionani on, että asiakkaat pääsisivät testaamaan tuotteita paremmin kaupassa asioidessaan. Hankimme tänne jo juoksumaton, missä on hyvä kokeilla kenkiä käytännössä. Haaveilen myös jonkinlaisesta verkosta, mihin pääsisi laukomaan esimerkiksi jääkiekkomailalla. Ja keinonurmesta, missä voi testata nappulakenkiä, Aki kertoo.

– Jalkapallo, lätkä, koripallo ja salibandy ovat selkeästi isoja juttuja Forssassa ja tämä näkyy myös tuotevalikoimassamme. Meille saa myös esittää toiveita siitä, mitä kaupan valikoimaan kaivattaisiin lisää, Emmi sanoo.

Forssalaiset ottaneet sydämellä vastaan

Uuden liikkeensä lisäksi Aki ja Emmi ovat innoissaan myös Forssaan muutosta.

– Asuimme aiemmin Vihdissä, mutta nyt kotimme on täällä. Kaupunki on todella kaunis ja paikalliset ovat todella mukavia. Uskon, että viihdymme täällä hyvin, Emmi kertoo.

Forssan lisäksi kehuja saa myös Lounaismaan Osuuspankki, joka oli kauppiasuraansa aloittelevalle pariskunnalle tärkeä apua heti alusta lähtien.

– Olin hädin tuskin ehtinyt kuulla, että pääsimme tänne kauppiaiksi, kun OP Lounaismaalta otettiin jo yhteyttä. He ovat hoitaneet kaiken todella hienosti meidän puolestamme. Olisimme olleet hukassa ilman heitä kaiken tämän kiireen keskellä, Aki sanoo.

– Heistä on hyvä ottaa esimerkkiä myös asiakaspalvelussa. Pankin henkilökunta on aina iloista ja he vastaavat todella nopeasti. Yhteyshenkilömme auttoi meitä myös talvilomansa aikana, kun meillä meinasi mennä sormi suuhun, Emmi naurahtaa.