Jämäkkä, mutta lämmin kädenpuristus. Sellainen on vastassa, kun vierailee Matimekin tehtaalla Tammelassa. Nopea esittelykierros osoittaa, että tehokkuus välittyy yrityksen kaikessa tekemisessä.

– Olemme kasvaneet kolmessa vuodessa kahden miehen yrityksestä kymmenen henkeä työllistäväksi toimijaksi. Tahti on siis ollut melkoinen, Matimekin yrittäjä Timo Nurmi sanoo.

– Töitä on tehty paljon, mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Kun on kiire, niin juostaan vain lujempaa. Kertaakaan en ole silti katunut yrittäjäksi ryhtymistä, Nurmen yhtiökumppani Markus Salomaa täydentää.

Matimekin kasvutarinaa kuunnellessa käy nopeasti ilmi, että yrityksen valmistamille metalliosille on selkeästi kysyntää. Mutta mihin kaikkeen niitä käytetään?

– Esimerkiksi konerakentamiseen, autoteollisuuteen ja kylmälaitteisiin. Meillä on yli 80 asiakasta, joten osien lopulliset käyttökohteet saattavat vaihdella todella paljon, Nurmi kertoo.

Helppo laajentaa

Tulevaisuudessa Nurmen ja Salomaan suunnitelmissa on kasvattaa Matimekin toimintaa entisestään.

– Ostimme loppuvuodesta oman teollisuushallin Forssasta. Investoinnin myötä saamme yli tuhat neliötä lisää toimitilaa. Nykyisiin tiloihin ei mahdu enää lisää koneita, mutta uudessa hallissa ongelmaa ei ole, Nurmi sanoo.

– Katsastimme useita vaihtoehtoja ja lopulta sopiva tila löytyi Forssasta Kurikkamäentieltä. Halli on nykyistä pienempi, mutta se on suunniteltu niin, että sitä on helppo laajentaa, Salomaa kertoo.

Miesten toiveena on, että hallin laajennustyöt päästään aloittamaan maaliskuussa ja työt valmistuisivat syksyllä.

– Hallin puolesta puhui myös iso tontti. Meillä on siis varaa laajentaa myös tulevaisuudessa, jos tarve tulee, Nurmi sanoo.

– Ei jos, vaan kun tulee, Salomaa sanoo päättäväisesti ja vilkaisee hymyillen yhtiökumppaninsa suuntaan.

Avain uuteen

Tuotannolle varattujen lisäneliöiden ohella uusi halli pitää sisällään myös isommat toimisto- ja henkilöstötilat.

– Tällä hetkellä kenellekään ei ole omaa työhuonetta, vaan käytännössä kaikki hallinnolliset asiat hoidetaan keittiöstä käsin, Nurmi naurahtaa.

– Kahvitauolla syntyi aikanaan myös idea Matimekin perustamisesta. Työskentelimme Timon kanssa kuusi vuotta samassa työpaikassa ja pikkuhiljaa aloimme miettiä oman yrityksen perustamista. Seuraavaksi löysimmekin itsemme jo Osuuspankilta keskustelemassa rahoitusvaihtoehdoista, Salomaa kertoo.

OP Lounaismaasta puhuttaessa miehet nostavat esille myös Matimekin yhteyshenkilön Jaana Savan.

– Jaana on nainen paikallaan. Hän ja muu OP Lounaismaan väki olivat tukenamme myös tässä investoinnissa, Nurmi sanoo.

– OP:lla tehtiin paljon töitä sen eteen, että he löysivät juuri meille parhaan ratkaisun. Voisi sanoa, että he olivat avaintekijä laajentumissuunnitelmissamme, Salomaa kiittelee.