Hetki iloista hännän heilutusta sekä rapsutuksia. Kun vieraat on tervehditty, siirtyy cockerkerspaniel Osmo omalle tutulle paikalleen.

– Osmo istuu aina kuistin nojatuolissa päivystämässä jos minä tai mieheni emme ole kotona. Kun koko lauma on koossa, se voi rauhoittua omiin puuhiinsa, Osmon omistaja Krista Mänttäri kertoo.

Osmon tarinaa kuunnellessa käy selväksi, että koira saapui uuteen kotiinsa pitkällisen harkinnan ja keskustelujen jälkeen.

– Minulla on ollut koiria aiemminkin, mutta miehelläni ei ole aiempaa kokemusta muista lemmikeistä kun kultakalasta. Hetken jouduin taivuttelemaan, mutta Osmon saapuessa koko perhe oli jo ihastunut pentuun.

Kun koira lopulta päätettiin hankkia, Krista tutki huolellisesti eri kenneleitä, jalostuslinjoja ja vakuutuksia.

– Olen aina vakuuttanut kaikki lemmikkini. Edellisellä koirallani oli paljon terveysongelmia ja vakuutuksesta oli todella paljon apua. Oli siis itsestään selvää, että hankimme myös Osmolle vakuutuksen, Krista kertoo.

Osmo seuraa omalta tutulta paikaltaan ohitse kulkevia lenkkeilijöitä sekä odottaa isänntänsä työpäivän päättymistä.

Hoitoa hinnasta riippumatta

Vaikka Osmo täyttää keväällä vasta kaksi vuotta, on vakuutuksesta ollut jo hyötyä.

– Osmo kantoi keppiä suussaan ja siitä jäi ilmeisesti tikku hänen leukapieliinsä kiinni. Seurauksena oli tulehdus ja eläinlääkärikäynti.

Vaiva meni onneksi antibiooteilla ohi, mutta pahimmassa tapauksessa koira olisi täytynyt käyttää magneettikuvassa.

– Ilman vakuutusta siitä olisi tullut yli tuhannen euron lasku. Vaikka Osmon arvoa ei voi rahassa mitata, niin oli lohduttavaa ajatella, että meillä on vakuutus turvana.

– Onneksi selvisimme melko vähällä ja Osmo parani lääkekuurin avulla, Krista hymyilee ja rapsuttaa syliin kiivennyttä koiraa.

Parempi varmistaa

Lemmikit tuovat arkeen iloa, mutta toisinaan myös huolta. Kun rakas perheenjäsen sairastuu, on tärkeää, että vakuutusasioiden hoitaminen on helppoa.

– Eläinlääkärikäynnin jälkeen korvaushakemus oli helppo täyttää Osuuspankin verkkopankissa. OP käsittelee korvaushakemukset todella nopeasti ja on kiva, että päätöstä ei tarvinnut odotella viikkokaupalla, Krista kiittelee.

Kun koiran vakuutus on kunnossa ja korvaushakemukset sujuvat joustavasti, myös kynnys eläinlääkäriin lähtemiselle laskee.

– Koirat osaavat kyllä ilmaista jos niillä on nälkä tai tarve käydä ulkona. Mutta ne eivät aina osaa kertoa jos ne ovat kipeitä, saati onko vaiva kuinka vakava. Vakuutuksen kanssa ei tarvitse miettiä menemmekö eläinlääkäriin jo tänään, vai katselemmeko tilannetta ja odotamme viikonlopun yli.

– Ja etenkin jos lemmikki on yhtä koheli kuin meidän Osmo, niin vakuutus on ensiarvoisen tärkeä. Juuri tänään aamupäivällä Osmo meinasi kompastua portaissa kun hän hieman unenpöpperössä lähti minun perääni, Krista naurahtaa.