OP Lounaismaassa oli jo pitkään etsitty sopivaa tapaa tukea työntekijöiden hyvinvointia. Kun pankissa kuultiin Liikkuva Suomi -hankkeesta, ei päätöstä kauan mietitty.

– Haluamme innostaa työntekijöitä liikkumaan, rakentaa yhteishenkeä ja lisätä hyvinvointia niin töissä, kuin vapaa-ajalla. Kyseessä on vuoden kestävä hanke, mutta toivomme, että sen vaikutukset kantavat paljon pidemmälle, henkilöstöpäällikkö Ritva Näsi-Huovinen kertoo.

Eräs innokkaimmista hankkeeseen osallistujista on Someron ja Forssan konttoreilla asiakasneuvojana työskentelevä Maria Tapio.

– Olen todella iloinen ja otettu, että pankki panostaa työntekijöihin ja tukee hyvinvointiamme. Koen, että olen jo nyt saanut aivan uutta potkua tästä hankkeesta. Olen energisempi töissä, minkä lisäksi minulla riittää enemmän virtaa kotona myös lapsilleni, Tapio iloitsee.

– Työntekijöiden elämäntilanteet vaihtelevat, mutta tämä hanke tarjoaa jokaiselle jotakin. On tärkeää, että jokainen voi liikkua ja edistää omaa hyvinvointiaan itselle sopivalla tavalla, Näsi-Huovinen sanoo.

Kannusta kaveria

Maria Tapion tavoin moni pankin työntekijä elää kiireistä arkea, jolloin omasta hyvinvoinnista huolehtiminen helposti unohtuu. Kannustaakseen henkilökuntaansa pitämään huolta omasta työssä jaksamisesta ja terveydestä, pankki lahjoitti kaikille työntekijöilleen aktiivisuusrannekkeet.

– Ranneke ja siihen yhdistettävä Heia Heia-mobiilisovellus toimivat henkilökohtaisena liikuntapäiväkirjana. Sovelluksesta löytyy myös erilaisia treeni-, uni- ja ravinto-ohjelmia, Tapio esittelee.

Pankissa työntekijöiden päivät kuluvat pitkälti tietokoneen ääressä ja erilaisissa tapahtumissa istuen. Pienillä valinnoilla on kuitenkin mahdollisuus sisällyttää lisää liikuntaa myös työpäivään.

– Sen sijaan, että laitan työkaverille sähköpostia, mietin yhä useammin voisinko hoitaa asian kasvotusten ja kerryttää rannekkeeseen hieman askeleita.

Liikunnan lisäksi hanke on onnistunut kasvattamaan myös työpaikan yhteisöllisyyttä entisestään.

– Omia liikuntasuorituksia voi jakaa mobiilisovelluksessa muiden nähtäville. Ja kun näkee muiden aktiivisuutta, se kannustaa kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiin. Työkaverit tulevat myös aivan uudella tavalla tutuksi, kun huomaa, että meillähän on samoja harrastuksia.

– Parasta tässä on, kun saa kannustusta muilta. Ja kun näkee, että työkaveri on ollut esimerkiksi hiihtämässä, niin kummasti sitä rupeaa miettimään pitäisikö minunkin lähteä. Ja sitten sitä jo löytää itsensä ladulta, Tapio naurahtaa.