Juustoja, suklaata, pastaa ja lakritseja. Pikaisella vilkaisulla käy ilmi, että salolaisessa Murenassa piisaa syötävää jos minkälaista.

– Myymme mielihyvää arkeen ja juhlaan. Meiltä löytyy myös kodinhoitotuotteita, kosmetiikkaa, keittiötarvikkeita ja lasten tavaroita, Murenan yrittäjä Miina Laukkanen sanoo.

– Äläkä unohda ”pimeää puolta”. Se on saanut myös miehet asioimaan liikkeessämme, toimitusjohtaja Toni Salovaara sanoo ja vinkkaa kulkemaan perässään.

Seuraamme Tonia jännityksellä ja yllätys on melkoinen, kun seinän takaa paljastuu kotimaisten pienpanimoiden tuotteista notkuvat hyllyt.

– Täältä löytyy oluita, siidereitä ja limuja joka makuun. Olemme haalineet valikoimiin juomia, joita ei yleensä marketeista saa, Toni kertoo.

– Tämä oluen ja siiderin sekoitukselta maistuva sima oli kesän hittijuoma ja se on loistava janojuoma myös saunan jälkeen, Miina esittelee.

Helppoa ja herkullista

Ihasteltuamme aikamme Murenan juomavalikoimaa, siirrymme tutkimaan pastoja ja pestoja.

– Rakastan ruoanlaittoa ja hyvää ruokaa. Äitinä ja yrittäjänä minulle on kuitenkin tärkeää, että ruoka valmistuu nopeasti. Olen löytänyt loistavia tuotteita helpottamaan omaa arkeani ja haluan tuoda ne myös muiden saataville, Miina sanoo.

– OP Lounaismaan omistaja-asiakkaat saavat nyt syyskuussa tämän Maailman parhaan peston etuhintaan. Kun tätä kerran maistaa, ei halua syödä enää muita pestoja. Yksi lusikallinen tätä ja lihapullat nousevat aivan uudelle tasolle, Toni lupaa.

Erilaisten kastikkeiden, oliiviöljyjen ja paikallisten pientuottajien hillojen lisäksi liikkeestä löytyy valikoima irtosuklaita ja juustoja.

– Meiltä saa tilata myös viikoittain vaihtuvan perjantaikassin, jossa on resepti ja tarvittavat raaka-aineet maukkaaseen ateriaan, Miina sanoo.

– Perjantaikassin voi hankkia itselle tai lahjaksi sellaiselle, jolla on jo kaikkea, Toni sanoo.

Salon sydämessä

Pari vuotta sitten Murenassa lanseerattiin myös oma Murena Deco -tuotesarja.

– Murena Decoon kuuluu pyykkietikka, suoristussuihke sekä imuripuuteri. Kaikki tuotteet ovat ekologisia ja hajoavat luonnossa, Toni kertoo.

– Suoristussuihke on toinen OP Lounaismaan syyskuun omistajaeduista. Sillä saa ryppyiset tekstiilit suoraksi käden käänteessä. Suihketta voi käyttää vaatteisiin, sohvan kankaaseen tai vaikka auton penkkeihin. Monet asiakkaamme ovat sanoneet, että nämä tuotteet ovat oikeita arjen pelastajia, Miina kertoo.

Murenan tuotteita voi ostaa myös verkkokaupasta, mutta Miina ja Toni toivovat, että mahdollisimman moni innostuisi vierailemaan Salossa.

– Täällä on monia hyviä ravintoloita, monenlaisia tapahtumia ja kaunista luontoa. Koko kaupunki on täynnä syitä olla onnellinen – ne pitää vain osata nähdä, Miina sanoo.

– Pankin omistaja-asiakasedutkin ovat lunastettavissa vain liikkeessä, joten nyt jos koska kannattaa tulla tänne Salon sydämeen, Toni sanoo.

Lounaismaan Osuuspankin syyskuun paikalliset omistaja-asiakasedut

• Herkku ja Lahja Murena Oy Salossa tarjoaa Murena Deco Suoristussuihkeen hintaan 8e/pullo (norm. 10,95e) tai Ligurian Pesto Alfierin hintaan 7e (norm. 8,95e.)

• GreenWhale Forssassa tarjoaa kaikki normaalihintaiset tuotteet 30 prosentin alennuksella (ale ei koske jo alennettuja tuotteita). Tarjous voimassa Forssan ja Myllyn myymälöissä.

• SaloJazz HERD-konserttiin 27.9. pääsylippu kahden euron alennuksella.

• Teatteri PROvinssi Salossa tarjoaa Tohtori Zivago-näytökseeen 3.10. lipun viiden euron alennuksella (max 2lippua/asiakas). Ei puhelinvarauksia.

Edut ovat henkilökohtaisia ja saatavilla OP-mobiilin kautta tai näyttämällä OP:n pankkikorttia, jossa on merkintä ”omistaja-asiakas”. Edut voimassa syykuussa 2019.