Salon Hippokisat ovat ensimmäistä lähtölaukausta vailla. Urheilukentällä risteilee edes ja takaisin lapsia ja aikuisia, käsi kädessä, peräjalkaa juosten ja omaa lähtöruutua etsien tai sitten vallattomasti pikku-urheilija pienellä karkumatkalla.

Aurinko paistaa ja kaikilla tuntuu olevan enemmän kuin hyvä fiilis. Pienet urheilijat ovat saaneet jo ilmoittautumisen yhteydessä hienon Hippokassin ja tietenkin numerolapun rintaansa.

Ensimmäisenä kilpailuna on 6-vuotiaiden tyttöjen 40 metrin juoksu. Kun lähtölaukaus pamahtaa, osa kilpailijoista jää epäluuloisesti seisomaan paikoilleen. Näin käy myös Alisa Ruotsalaiselle, joka pääsee vauhtiin vähän myöhässä.

Se ei kuitenkaan haittaa Alisaa, sillä parasta hänen mukaansa Hippokisoissa on juokseminen. Eli pääasia että pääsee juoksemaan.

Alisalla käy kuitenkin tuuri, sillä hänen sarjansa kaksi ensimmäistä erää uusitaan ajanottovirheen takia. Toisella kerralla Alisa tunnistaa jo lähtömerkin ja pinkaisee matkaan voittaen oman eränsä. Lopullisissa tuloksissa Alisa on oman sarjansa kakkonen.

Kuusivuotias Alisa Ruotsalainen osallistui 40 metrin juoksuun. Hänen kolme vuotta nuorempi siskonsa Aada oli ensimmäistä kertaa mukana Hippojuoksussa.

Liikuttava perinne

Alisa on nuoresta iästään huolimatta jo Hippokisakonkari. Nämä ovat nimittäin hänen kolmannet kisansa. Hippokisat ovatkin perinne, joka on jatkunut monessa perheessä parhaimmillaan jo kolme sukupolvea.

– Me liikutamme Hippokisoissa vuosittain 1500 lasta. Se on hieno määrä, toteaa Lounaismaan Osuuspankin markkinointipäällikkö Tarja Heino.

Hippokisoja järjestetään Lounaismaan Osuuspankin alueella Salon lisäksi Forssassa, Kiskossa, Somerolla ja Perniössä.

Kisat järjestetään yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa, jotka hoitavat ammattitaidolla tärkeät toimitsijan tehtävät ja organisoinnit. Salon kisoissa yhteistyökumppanina on Salon Vilpas.

Suoraan korkeanpaikanleiriltä

Pallonheittopaikalla on alkamassa poikien sarja. Kilpailijoita kuulutetaan paikalle ja järjestetään oikeaan heittojärjestykseen. Heittovuorossa olevan ja seuraavaksi valmistautuvan nimet huudetaan peräkkäin.

Viimeisenä heittoviivalle astelee Patrick Heikkilä. Heitto lähtee voimakkaasti ja pallo laskeutuu selvästi pitkälle. Patrickin kannustusjoukot ovat haltioissaan, eivätkä säästele huutoja ja aplodeja.

Tulokset julkaistaan heti viimeisen heiton jälkeen. Patrick kuuntelee epäluuloisesti, kun hänet julistetaan voittajaksi tuloksella 27,16 metriä.

– Voitinko minä oikeasti? Voitinko?

Patrick tuo kilpailuun kansainvälistä väriä, sillä hän osuu Genevessä Sveitsissä ja on nyt lomailemassa isovanhempiensa luona.

– Kannatti tulla, Patrick hymyilee leveää hymyä isälleen.

– Kannatti maanitella ja suostutella, Patrickin isä hymyilee takaisin ja kysyy osallistuuko Patrick nyt myös juoksukilpailuun?

Koko perhe on sitä mieltä, että myös ensi vuonna tullaan mukaan kisaamaan. Sillä välin on koko vuosi aikaa harjoitella korkeanpaikanleirillä, omalla takapihalla.

Salon Hippokisojen tulokset löytyvät täältä: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=18&nid=23983

Elokuussa kisataan vielä Hippokisojen merkeissä

Kiskossa 20.8.

Forssassa 21.8.

Patrick Heikkilän taidonnäyte pallonheitosta.