Keskellä Perttelin peltomaisemaa sijaitseva teollisuushalli kiinnittää huomion jo kaukaa. Valtava yli 20 000 neliön rakennus on yksi Stremet Oy:n viimeisimmistä investoinneista.

– Lisätilan lisäksi saimme hallikauppojen myötä myös tunnettuutta. Harva tiesi missä tehtaamme aiemmin sijaitsi, mutta nyt kun sanomme toimivamme Hellan vanhoissa tiloissa, kaikki osaavat paikantaa meidät, Stremet Oy:n toimitusjohtaja Hans Strömberg kertoo.

Uusissa tiloissa Stremetillä riittää tilaa kasvaa, mutta myös palvella asiakkaitaan entistä paremmin.

– Levyvarastomme on nyt entistä kattavampi ja tilaa laajentumiselle riittää. Pystymme reagoimaan asiakkaiden toiveisiin nopeasti ja aloittamaan isommankin tilauksen vain muutamassa päivässä.

Nopeus on ollut vuonna 1995 perustetun Stremetin vahvuuksia alusta lähtien.

– Jos jotain luvataan, se pidetään. Ja jos asiakas tarvitsee tilauksen nopealla aikataululla, me juoksemme. Ei ole yksi tai kaksi viikonloppua, kun olen ollut täällä muiden mukana työstämässä tilausta valmiiksi. Meillä on hyviä asiakkaita ja haluamme pitää heistä kiinni.

Rahoitus kuntoon vartissa

Stremetin kasvuvauhdista kertoo se, että yritys on viimeisten viiden vuoden aikana tuplannut liikevaihtonsa. Investointien myötä yrityksen tavoitteena on nostaa liikevaihto tämän vuoden aikana 6,2 miljoonasta kahdeksaan miljoonaan euroon.

– Sanon aina, että ilman tavoitteita ei saavuta mitään. Pitää olla myös rohkea ja luottaa itseensä, sillä ainakaan meidän alallamme kasvua on vaikea saada ilman investointeja. Strömberg sanoo.

Kasvun tueksi tarvitaan myös oikeat ihmiset ja yhteistyökumppanit. Stremetin tapauksessa hallikaupat olisivat voineet jäädä toteutumatta ilman paikallista pankkia.

– Asetin hallin myyjälle tiukan takarajan, milloin haluan tiedon päätöksestä. Tilanne kääntyi lopulta niin, että tarvitsin itse muutamassa tunnissa pankista varmistuksen rahoitukselle.

Stremet on ollut OP Lounaismaan asiakas jo pitkään, joten päätös pystyttiin antamaan lähes saman tien.

– Otin yhteyttä pankkiin itsenäisyyspäivän jälkeisenä perjantaina kello kolmen jälkeen ja mietin, miten tässä mahtaa käydä. Vartin päästä pankista soitettiin ja näytettiin vihreää valoa. Tiedän, että näin nopea reagointi ei olisi mahdollista, jos olisin hakenut rahoitusta muualta, Strömberg kiittelee.

Työntekijä on ykkönen

Isoja investointejakin tärkeämpänä Strömberg pitää osaavaa henkilökuntaa.

– Työntekijöitä pitää arvostaa. Ilman hyviä tekijöitä firma on arvoton, vaikka sillä olisi millaiset koneet hallissa seisomassa, Strömberg sanoo.

– Sanon aina, että viisas yrittäjä palkkaa itseään fiksumpia ihmisiä. Meillä on töissä ammattitaitoista porukkaa enkä häpeä myöntää, että jokainen heistä osaa oman hommansa paremmin kuin minä.

Stremetillä on tällä hetkellä hieman yli 50 vakituista työntekijää. Tulevaisuudessa Strömbergin tavoitteena on työllistää yli sata henkeä.

– Mietimme yrityksen tulevaisuutta vähintään kymmenen vuoden jaksoissa. Lyhyemmän aikavälin tavoitteeni on rikkoa kymmenen miljoonan liikevaihto vuoteen 2021 mennessä, jolloin täytän 50, Strömberg sanoo.