OP-yritysmobiili on ensisijaisesti pienyrittäjille markkinoitu mobiilisovellus. Lounaismaan Osuuspankin yritysneuvoja Riitta Raivon ja maksuliikeasiantuntija Teuvo Rantasen mukaan sovellus soveltuu jokaiselle yrittäjälle yrityksen koosta riippumatta.

– OP-yritysmobiili on kätevä peruspankkipalveluiden hoitamiseen. Pienyrittäjä voi hoitaa sen kautta tilien seuraamisen, laskujen maksamisen, laskutuksen sekä kirjanpidon aineiston koostamisen, Rantanen kertoo.

– Pienyrittäjälle sovellus riittää ainoaksi työkaluksi, mutta isommassa yrityksessä tarvitaan yleensä hieman laajempia palveluja. OP-yritysmobiili on kuitenkin hyvä väline tilin tapahtumien ja saldon reaaliaikaiseen seuraamiseen ja se kannattaisi löytyä jokaisen yrittäjän puhelimesta, Raivo täydentää.

OP-yritysmobiili on saanut Raivon ja Rantasen asiakkailta kiitosta etenkin kirjanpitoon liittyen.

– Yrityksen verkkotiliote ja sähköinen aineisto on helppo toimittaa sovelluksesta eteenpäin. Yhdellä napinpainalluksella saa koostettua esimerkiksi koko kuukauden laskut joko itselle tarkastettavaksi tai kirjanpitäjälle lähetettäväksi, Rantanen ja Raivo havainnollistavat.

Apuna töissä ja vapaa-ajalla

OP-yritysmobiilissa tärkeimmät palvelut kulkevat koko ajan yrittäjän mukana. Tällöin yrittäjä voi hyödyntää hukkahetket ja hoitaa juoksevia asioita, kuten laskujen maksamista missä ja milloin tahansa.

– Ja esimerkiksi hieroja voi kotikäynnin yhteydessä kirjoittaa asiakkaalle laskun saman tien. Lasku on mahdollista saada joko e-laskuna tai suoraan sähköpostiin, Rantanen sanoo.

– Laskun voi ohjata myös tulostuspalveluun, jolloin siitä saa myös paperiversion. Tämä palvelee etenkin iäkkäämpiä kuluttaja-asiakkaita, Raivo kertoo.

OP-yritysmobiilista yrittäjä näkee myös pelkistetyn version omien henkilökohtaisten pankkitiliensä tapahtumista. Sovellus on loistava palvelu myös erilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten raha-asioiden hoitamiseen.

– Seuralle voidaan tehdä yksi sopimus yrityksen verkkopankkiin, jonka alle luodaan käyttäjät jokaiselle joukkueelle. Käyttäjät voivat kirjautua tilille omilla tunnuksillaan. Omasta puhelimestanikin löytyy OP-yritysmobiili lapseni jääkiekkojoukkueen asioiden hoitamiseen.

Oikea ratkaisu oikeaan tarpeeseen

OP-yritysmobiilin lisäksi Osuuspankilla on tarjolla myös muita pienyrittäjille tai yrityksen perustamista harkitseville soveltuvia palveluja.

– OP Kevytyrittäjyys on loistava ratkaisu sivutoimiselle yrittäjälle tai freelancerille. Palvelusta saa y-tunnuksen, laskutuspalvelun ja automaattisen kirjanpidon yhdeltä sivustolta, Raivo kertoo.

– Palvelu on edullinen ja vaivaton vaihtoehto yrittämisen aloittamiseen. Ainoa kustannus on 5 prosentin palvelumaksu laskutuksesta, Rantanen täydentää.

OP tarjoaa yrittäjien käyttöön myös helppokäyttöisen kassasovelluksen ja maksupäätteen.

– OP-kassan avulla voi vastaanottaa maksuja käteisellä, korteilla tai lounas- ja kulttuuriseteleillä. Palvelu toimii kivijalassa, mobiilisti ja sen voi yhdistää myös verkkokauppaan, Raivo sanoo.

– Palvelu on suunniteltu pienille yrityksille satunnaiseen myyntiin ja varastonhallintaan. Tämä ja muutkin ratkaisut räätälöidään aina yrittäjän tarpeiden mukaan, Rantanen toteaa.