Hurmaava hyasintin tuoksu valloittaa Kukkakatrin tiloissa Perniössä ja punaisia tonttuja kurkkii sieltä täältä ympäri liikettä. Jouluisen tunnelman täydentää takahuoneesta kuuluva iloinen tervehdys.

– Tervetuloa! Ihastelkaa hetki rauhassa, tulen tuota pikaa, Kukkakatrin yrittäjä Katri Saaristo huikkaa.

Joulu on kukkakaupassa vuoden kiireisimpiä sesonkeja ja erilaisia asetelmia ja istutuksia tehdään lisää jatkuvalla tahdilla.

– Joulu on mukavalla tavalla touhukasta aikaa. Ihmiset ovat hyvällä tuulella ja kukilla virittäydytään joulun tunnelmaan.

Kukkakatrin valikoimista löytyy toinen toistaan ihastuttavampia kukka-asetelmia, kimppuja, kransseja ja koriste-esineitä. Ja jos mieleistä kukka-asetelmaa liikkeestä ei löydy, se voidaan tehdä käden käänteessä.

– Osuuspankin omistaja-asiakkaat saavat joulukuussa kaikista lahjatavaroista ja koristeruukuista 20 prosenttia alennusta. Ruukun voi ostaa sellaisenaan, tai siihen voidaan tehdä asiakkaan toiveiden mukainen sommitelma.

Kerro se kukkasin

Saariston mukaan moni hakee joulun alla kukkia sekä omaan kotiin että lahjaksi läheisille.

– Kukka ilahduttaa aina, mutta erityisen hyvä valinta se on ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Ja vaikka ei olisi ihan varma toisen lempikukasta, niin ajatus lämmittää varmasti, Saaristo sanoo.

Kolmekymmentä vuotta alalla työskennelleenä Saaristo on huomannut muutoksen myös ihmisten kulutustottumuksissa.

– Nykyään arvostetaan laatua ja pyritään vähentämään tavaran määrää. Joulukukka on kestävä lahja, sillä se kukkii ja ilahduttaa aikansa, minkä jälkeen sen voi kierrättää.

Vaikka jouluun on vielä aikaa ja haastattelun aikana ei ole tarkoitus ostaa mitään, tarttuu kukkakaupasta tuliaisiksi mukaan pieni hyasintti.

– Kukat ovat hyvä keino muistaa läheisiä myös arjen keskellä. Meidän suomalaisten on joskus vaikea sanoa ääneen, että toinen ihminen on tärkeä. Kukka kertoo tämän ja usein enemmänkin, Saaristo hymyilee.

OP Lounaismaan paikallisedut joulukuussa 2018:

Salo: Kikan Kukka ja Lahja: Jouluiset kukkakorit 20 % alennuksella

Perniö: Kukkakatri: Lahjatavarat ja koristeruukut 20 % alennuksella

Forssa: Terjen Kukkapuoti: Koristeltu ruukkuamaryllis 18 e (norm. 21 e). Tuotteita rajoitetusti.

Somero: Kukkakauppa R.Mikkola: Tulilatva etuhintaan 2e. Tuotteita rajoitetusti.

Edut ovat henkilökohtaisia ja saatavilla Pivon kautta tai näyttämällä OP:n pankkikorttia, jossa on merkintä ”omistaja-asiakas”. Edut voimassa joulukuussa 2018. Kuukausittain vaihtuvat omistaja-asiakasEdut voi tarkistaa netistä op.fi/lounaismaa.