Kun työskentelee toisella paikkakunnalla, ei lainaneuvotteluihin niin vaan pääsekään. Kiitos teknologialle, neuvottelut voi käydä myös verkossa.

– Olin täyttänyt lainahakemuksen etukäteen verkossa. Rahoitusneuvoja Outi Järvinen ehdotti minulle, että käymme tarjouksen läpi verkkoneuvotteluna. Se oli loistava idea, Lotta-Maria Jensen kertoo.

Verkkoneuvottelussa muodostetaan video- ja ääniyhteys oman tietokoneen kautta pankin asiantuntijaan.

– Ensin yritin yhteyttä väärällä selaimella, mutta kun sen ymmärsin vaihtaa, niin kaikki sujui hienosti. Yhteys avautui helposti ja Outi siellä heti näkyikin toisessa päässä. Se oli ihan kuin olisimme istuneet samassa tilassa, jatkaa Jensen.

– Teknisesti pidin koko prosessia helppona. Vaikka verkkoneuvottelu olikin minulle aivan uusi juttu, kaikki meni todella luontevasti. Eikä minulla ole kokemusta edes skypettämisestä, Jensen nauraa.

Parempi kuin puhelu

Verkkoneuvottelussa äänen ja kuvan lisäksi pankin asiantuntija voi jakaa erilaisia materiaaleja, tietoja ja dokumentteja.

– Kävimme neuvottelussa läpi tarjouksen kohta kohdalta. Mukana oli sellaisia minulle uusia asioita, kuten lainan korkokatto. Siksi oli hyvä, että Outi pystyi selittämään minulle niitä havainnemateriaalin kanssa. Puhelimessa en olisi välttämättä kaikkea ymmärtänyt, Lotta-Maria Jensen vahvistaa.

Lounaismaan Osuuspankin Outi Järvinen kertoo, että verkkoneuvottelut ovat yleistyneet nopeasti.

– Kun asiakas tekee lainahakemuksen verkossa, on luontevaa ehdottaa hänelle tarjouksen läpikäymistä verkkoneuvotteluna. Toki asioita voi täydentää myös puhelimessa ja aina voi tulla myös konttorille keskustelemaan.

– Tänä päivänä koko prosessin voi hoitaa verkossa, myös lainan allekirjoittamisen. Eikä siihen vaadita muuta kuin verkkopankkitunnukset.

Lotta-Maria Jensen on valmis käyttämään verkkoneuvottelua myös jatkossa.

– Suosittelen. Se oli todella kätevää.