Innostus on käsin kosketeltava, kun 25-vuotias Seelia Söderlund ja 21-vuotias Lotta Nikander kertovat ensimmäisestä päivästään Lounaismaan Osuuspankilla.

  • Aloitimme työt eilen, joten kaikki on vielä tuoreessa muistissa. Vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla. Voin nyt jo sanoa, että meillä tulee olemaan todella kiva kesä edessä, Lotta sanoo.

Sekä Lotan että Seelian ensimmäinen työpäivä kului pitkälti perehdytyksessä ja uusia kasvoja tavaten.

  • Lounaismaan OP:n työntekijät ovat selkeästi rentoa porukkaa. Uusia asioita on paljon, mutta kaikki painottavat, että täällä saa ja pitää pyytää rohkeasti apua, Seelia kertoo.

Ennen haastattelua nuoret naiset ovat päässeet ottamaan tuntumaa asiakaspalveluun.

  • Kassatyössä pääsemme neuvomaan asiakkaita. Työhömme kuulu myös aulaemäntänä toimimista sekä pankin palveluiden esittelemistä erilaisissa tapahtumissa, Lotta kertoo.

Seelia Söderlund (vas.) ja Lotta Nikander ovat innoissaan mahdollisuudesta työskennellä kesä pankissa.

Urapolkua etsimässä

Arvokkaan työkokemuksen lisäksi Lotta ja Seelia uskovat saavansa kesätyöstä vahvistusta urapolkujensa suunnasta.

  • Opiskelen Turussa tradenomiksi. En ole vielä aivan varma, mitä teen valmistumisen jälkeen, mutta yksi vaihtoehto on, että jatkaisin opintoja kauppakorkeassa, Seelia sanoo.

Lotta puolestaan opiskelee kauppatieteitä Vaasan yliopistossa.

  • Pääaineeni on talousoikeus. Voi kuitenkin olla, että vaihdan vielä pääainetta ja suuntaudun muualle. Odotan, että pääsen juttelemaan enemmän pankin työntekijöiden kanssa, sillä heiltä kuulee varmasti hyviä kommentteja, Lotta sanoo.

  • Kesän jälkeen olemme varmasti paljon viisaampia tulevaisuuden suhteen, Seelia täydentää.