Kun OP Lounaismaan myyntijohtaja Tuomas Virtanen oli vain noin viiden vuoden ikäinen, hänen vanhempansa arvelivat, että hänestä tulee joko pankinjohtaja tai rosvopäällikkö.

– Missä tahansa kuljinkin, minulla oli aina mukana salkku täynnä leikkirahaa. Rosvoa minusta ei onneksi tullut, mutta pankissa olen ollut vuodesta 2005 lähtien, Tuomas naurahtaa.

Raha ja talous ovat aina kiinnostaneet Tuomasta ja miehen ura OP Lounaismaalla starttasikin jo poikkeuksellisen nuorella iällä.

– Hain ja pääsin pankkiin TET-harjoitteluun, mikä lisäsi kiinnostustani alaa kohtaa entisestään. Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan liiketaloutta.

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana Tuomas päätti etsiä kesätöitä kotikaupungistaan Salosta ja laittoi hakemuksen OP Lounaismaalle.

– Muistan vieläkin sen tunteen, kun minulle soitettiin ja toivotettiin tervetulleeksi taloon. Se on ollut urani kannalta yksi tärkeimpiä hetkiä. Ilman tuota kesätyöpaikkaa tuskin istuisin nyt tässä, Tuomas toteaa.

Tuomas Virtanen sekä hänen tiimiläisensä Eveliina Rantanen (vas.) ja Camilla Lehmussaari ovat kaikki aloittaneet uransa pankissa kesätöiden kautta.

Tilaisuus näyttää

Kuten OP Lounaismaalla on tapana, myös Tuomaksen ura käynnistyi kassalta asiakaspalvelutehtävissä.

– Kesä pankissa oli aivan mahtava. Täällä oli jo silloin huippu porukka töissä ja meistä kesätyöntekijöistä hitsautui hyvä tiimi. Ja olihan se hienoa, kun 21-vuotiaana sai pukea puvun päälle töihin lähtiessä, Tuomas hymyilee.

Kassalla työskennellessä Tuomas oppi myös uransa kannalta tärkeimmän asian.

– Ymmärsin, että tämä työ on ennen kaikkea asiakaspalvelua. On tärkeää, että jokainen asiakas kohdataan ajan kanssa ja hänen kanssaan ollaan aidosti läsnä. Pienilläkin asioilla, kuten hymyllä, voi olla todella iso vaikutus toisen päivään.

Tämän oivallettuaan ja näytettyään kykynsä kaikilla osa-alueilla, Tuomas on edennyt rivakasti työtehtävästä toiseen.

– Kesän jälkeen palasin kouluun, mutta tein siinä ohessa töitä pankissa. Sittemmin olen työskennellyt henkilöasiakkaiden parissa sekä myös hetken yrityspankin puolella. Vuodesta 2011 lähtien olen toiminut esimiestehtävissä.

Asenne ratkaisee

Vaikka Tuomas on työskennellyt pankissa jo 15 vuoden ajan, on parhaillaan käynnissä oleva kesätyöhaku merkattu miehen kalenteriin myös tänä vuonna.

– Kassa- ja infopalvelut ovat osa tiimiäni, joten olen mukana myös kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa. Nyt kun miettii mitä kaikkea olen saanut pankissa kokea ja oppia, niin onhan tämä ollut melkoinen matka, Tuomas kiittelee.

Mutta ketä voi hakea pankkiin kesätöihin?

– Hakijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja hänelle pitää olla nuhteeton tausta. Mutta toisin kuin ehkä usein ajatellaan, koulutuksella tai aiemmalla työkokemuksella on pienempi merkitys. Tärkeintä on, että on hyvä tyyppi, nauttii asiakaspalvelusta ja on valmis kehittymään.

– Jos ala yhtään kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti hakea. Kesätyö pankissa on loistava tilaisuus kerryttää itselleen arvokasta työkokemusta sekä saada jalka oven väliin, Tuomas sanoo.

Kiinnostuitko kesätyöstä pankissamme? Lisätietoa ja tarkemmat hakuohjeet löydät osoitteesta:

https://op-careers.fi/job/Salo-Kes%C3%A4harjoittelija/578344701/?fbclid=IwAR39q6aKbqB3ti-l6ty-nJBRO2hH-69R6efgqA2Xmvq4yezqSjDGlOBl8XE

Hae viimeistään 2. helmikuuta mennessä!