Poreallas, hyppytorni ja vai vesiliukumäki? Alaluokkalainen Oskari vipeltää Viihdeuimala Vesihelmessä niin vauhdikkaasti, että perässä on mahdotonta pysyä.

– Pari tuntia uimista, loppulämmöt saunassa ja kahvion kautta kotiin. Eiköhän siinä vilkkainkin vesipeto väsähdä, Vesihelmen uimaopettajana ja liikunnanohjaajana työskentelevä Liisa Ojala naurahtaa.

Vesihelmessä voi kuntoilla lämpimässä ympäri vuoden, mutta Lounaismaan Osuuspankin omistaja-asiakkaiden kannattaa suunnata viihdeuimalaan etenkin helmikuussa.

– Laskimme perhelipun hintaa, sillä helmikuu on hiihtolomien aikaa ja haluamme kannustaa perheitä liikkumaan. OP-mobiilissa olevaa etukuponkia vilauttamalla perhelipun saa nyt 15 eurolla.

Hiihtolomien aikaan viihdeuimalassa on tarjolla myös tavallista enemmän tekemistä.

– Järjestämme kerran kuussa Lastenpäivän sekä Puuhapäivän. Lomien kunniaksi lapset pääsevät myös Wibit-temppuradalle sekä vesidiskoon. Meillä on myös aalto-allas, joka herättää innostusta etenkin ulkopaikkakuntalaisissa. Aaltoja kun ei pääse ihan joka uimahallissa kokemaan.

Aidosti yhdessä

Uiminen on hyvää liikuntaa, mutta Ojalan mukaan se on myös loistava tapa viettää yhteistä aikaa perheen kesken.

– Parasta työssäni on päästä näkemään, miten lapset ja aikuiset nauttivat toistensa seurasta uimisen parissa. Altaille ei voi viedä puhelimia, joten täällä kaikki ovat aidosti läsnä, Ojala sanoo.

Uidessa väsymys voi helposti yllättää niin isomman kuin pienemmän vesipedon. Pientä taukoa kaipaavat voivat hakea viilennystä Vesihelmen kahviosta.

– Pehmis on meidän tavaramerkki. Sitä voi nauttia sekä uimisen jälkeen, mutta myös sen aikana. Altaiden puolella on pieni nurkkaus, jossa voi viettää herkkuhetken polskimisen välissä.

Uima-altaiden lisäksi Vesihelmestä löytyy myös kattava kuntosali. Samalla lipulla pääsee sekä altaille että salitreeniä tekemään.

– Äiti voi siis mennä salille viettämään ansaittua omaa aikaa samalla kun isä on lasten kanssa uimassa, Ojala naurahtaa.

Lounaismaan Osuuspankin helmikuun paikalliset omistaja-asiakasedut

• Viihdeuimala Vesihelmi Forssa: Perhelippu (2 aikuista ja 1 lapsi) etuhintaan 15 e (norm. 20 e).

• Hanhivaaran Liikuntakeskus: Sulkapallovuoro arki-iltaisin ja viikonloppuisin 1 h 12 e (norm. 13–15 e) sekä vuokramaila veloituksetta. Kenttävaraukset www.hanhivaara.fi tai puh. 010 321 5011.

• Someron Keilahallin kahvilasta lounas 8 e (norm. 9 e).

Edut ovat henkilökohtaisia ja saatavilla OP-mobiilista tai näyttämällä OP:n pankkikorttia, jossa merkintä "omistaja-asiakas".