Sanotaan, että ajomatka Särkisalosta Saloon vie puoli tuntia, mutta toiseen suuntaan matka kestää kauemmin. Saaristotietä ajaessa on helppo ymmärtää, mistä sanonta on saanut alkunsa. Mieleni tekee pysäyttää auto useampaan otteeseen ja unohtua ihastelemaan maisemia.

Jatkamme kuitenkin matkaa, sillä lounaisaika lähestyy ja olemme kuulleet, että Ravintola Nixorissa on tarjolla maittavia etuja OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille.

Kurvaamme ravintolan pihalle ja edessämme avautuvat maisemat saavat meidät hetkeksi unohtamaan nälkäiset vatsamme. Ravintolan yrittäjä Anu Saarelainen kiiruhtaa tervehtimään ja lupautuu valmistamaan meille täyttävät burgerit. Lunastamme niiden kylkeen vielä ilmaiset juomat vilauttamalla OP-mobiilista löytyvää kesäetua. Sitä ennen pyydän Anua kuitenkin kertomaan Nixorin palveluista.

Saamme kuulla, että hyvän ruoan ja juoman lisäksi Niksaarella vuokrataan myös pyöriä, kanootteja ja SUP-lautoja. Rannasta löytyy myös minigolfrata ja lasten hiekkalaatikko. Kallioisella terassilla puolestaan on yli 80 asiakaspaikkaa, joissa voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä tai upeista auringonlaskuista.

Niksaareen vievältä Ulkoluodon sillalta avautuvia maisemia voisi ihailla vaikka koko kesäpäivän.

Parasta paikan päällä

Minne tahansa Nixorin terassilta katsommekin, edessämme avautuu näkymä merelle. Lämpötilan noustessa lähemmäs 30 asteeseen on vaikea uskoa, että olemme Suomessa. Poikkeamme hetkeksi rantaan ottamaan kuvia, vaikka olen jo mielessäni vakuuttanut itselleni, että tämän paikan kauneutta on mahdotonta ikuistaa kameraan. Se pitää itse kokea.

Anun tarjoillessa ruokiamme alkaa kieltämättä tuntua jo lomalta, vaikka olemme liikkeellä työtehtävissä. Valokuvaaja maistaa ruokaansa ja toteaa palaavansa Särkisaloon heti, kun se muilta kiireiltä onnistuu.

Ravintola Nixorin terassilla voi nauttia esimerkiksi burgereita, salaatteja, ribsejä ja wingsejä.

Jo ennen kuin maistan omaa hieman pienempää burgeriani, olen vaikuttunut Nixorin menusta. Kerrankin ravintola, jossa tarjoillaan eri kokoisia annoksia. Ruokia löytyy sekä isompaan että hiukan pienempään nälkään.

Vaikka annoksissamme on kokoeroa, katoavat ne lautasilta lähes yhtä nopeasti. Burgerit ovat yksi lempiruuistani ja olen testannut niitä monessa paikassa. Nixorin versio menee heittämällä kolmen kärkeen.

Särkisalon luonto tarjoilee parastaan.

Veneitä ja virvokkeita

OP Lounaismaan Särkisaloon ideoimat omistaja-asiakasedut eivät kuitenkaan lopu Ravintola Nixoriin, vaan sellainen on tarjolla myös muutaman kilometrin päässä sijaitsevassa Café Vinssissä. Olemme sopineet nauttivamme jälkiruoat siellä, joten hyppäämme autoon ja jatkamme matkaa.

Meri on vahvasti läsnä myös Cafe Vinssin ympäristössä, kahvila palvelee aivan Förbyn pienvenesataman kupeessa. Moni kahvilan asiakkaista saapuukin paikalle veneellä, mutta myös läheiseltä uimarannalta poiketaan nauttimaan virvokkeita.

Cafè Vinssissä voi nauttia historian havinasta ja viilentävästä merituulesta.

Vaikka olemme juuri syöneet, naapuripöytään tarjoiltavat salaatti ja toast-leipä nostavat veden kielelle. Jälkiruokavatsa on kuitenkin ainoa, jossa on tilaa, joten pyydän kahvilatyöntekijä Nelly Nummentaloa esittelemään tarjolla olevia vaihtoehtoja.

Listalta löytyy erilaisia juustokakkuja, piirakoita ja tietenkin Vinssin omalla salaisella niksillä leivotut voisilmäpullat. Pulla houkuttaa, sillä Lounaismaan omistaja-asiakkaat voivat lunastaa sellaisen itselleen kahvin kanssa kahden euron yhteishintaan. Auringon helliessä päädymme kuitenkin tarkastelemaan jäätelö- ja juomavalikoimaa.

Kahvilatyöntekijä Nelly Nummentalo esittelee kesän suosikkijuomaksi noussutta humalalla maustettua siideriä.

Hyvää läheltä

Lakritsiaddikti löytää helposti mieleisensä jäätelön Cafè Vinssin kylmäaltaasta, mutta sopivan juoman valinnassa meinaa mennä sormi suuhun. Tarjolla kun raikas valikoima paikallisesti tuotettuja siidereitä ja limonadeja. Eli siis aitoja kotimaisia makuja.

Vinssin järjestämän yleisöäänestyksen suosikiksi nousseen humalalla maustetun siiderin testaaminen jää kuitenkin seuraavaan Särkisalon vierailuun, sillä kuskin roolissa on paras nautiskella kylmästä omena-raparperi -limonadista.

Cafè Vinssin terassilla olo on kuin Suomen Monacossa.

Vinssin terassilla istuessani ja ohi lipuvia veneitä katsellessa en voi olla miettimättä, että miksi en ole aiemmin kuullut Särkisalon kesäparatiisista? Eihän tänne kuitenkaan aja kuin 30 minuuttia Salosta ja puolitoistatuntia toimistoltamme Forssasta.

Kotimaanmatkailun lisäksi tänä vuonna kannattaa siis ehdottomasti suosia lähiseutumatkailua. Yksi hyvä vaihtoehto uusien luontokohteiden bongailuun on lähteä päiväretkelle OP Lounaismaan omistaja-asiakasetujen innoittamana. Särkisalon lisäksi niitä löytyy ympäri pankin toimialuetta toinen toistaan kauniimmista maisemista.

Lähde Särkisaloon herkuttelemaan! Särkisalon Niksaaressa sijaitseva Ravintola Nixor tarjoaa OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille hampurilaisen oston yhteydessä ranskalaiset tai limun kaupan päälle. Herkullisia etuja on tarjolla myös Cafè Vinssissä, josta voit lunastaa itsellesi kesäetuna kahvin ja voisilmäpullan kahden euron yhteishintaan. Edut ovat henkilökohtaisia ja saatavilla OP-mobiilin kautta. Edut ovat voimassa elokuun loppuun asti.