LeikkiSet Oy:n toimistolla on juuri alkamassa työntekijöiden yhteinen kahvihetki. Tunnelma on tiivis, mutta lämmin. Kovassa nousukiidossa oleva yritys on rekrytoinut parin vuoden aikana useita uusia työntekijöitä, eikä tahti ota laantuakseen.

– Työllistämme tällä hetkellä 16 työntekijää, joista viisi on palkattu viimeisen puolen vuoden aikana. Kolmessa vuodessa tavoitteenamme on työllistää 25–50 henkeä, yrityksen toimitusjohtaja Tomi Mäkilä kertoo.

Ensin on kuitenkin hankittava isommat toimitilat, jotta kaikki nykyiset ja tulevat työntekijät mahtuvat jatkossakin saman katon alle.

– Sen verran voin jo paljastaa, että tulemme pysymään Forssassa, sillä kaupungilla on loistava sijainti. Haluamme tehdä Forssasta leikki- ja liikuntapaikkarakentamisen keskuksen.

Vuonna 2011 perustetun yrityksen tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet leikkiin ja liikuntaan. Samalla yritys on asettanut itselleen myös määrätietoisia tavoitteita kasvun suhteen.

– Olemme budjetoineet tämän vuoden liikevaihdoksi hieman yli neljä miljoonaa euroa ja tällä hetkellä näyttää, että olemme edellä tästä. Kolmessa vuodessa aiomme rikkoa kymmenen miljoonaa.

Virtuaalitodellisuudesta voimaa

Kovasta kasvusta kertoo myös menestyminen viime vuoden Kasvu Openissa, eli pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatussa kasvuyrittäjyysohjelmassa.

– Tuloksena oli valinta maakunnan lupaavammaksi kasvajaksi. Kasvun lisäksi haluamme, että meidät tunnetaan myös alan ehdottomana edelläkävijänä, Mäkilä sanoo.

LeikkiSet on saavuttanut vahvan markkina-aseman hyödyntämällä uutta teknologiaa ja asettamalla asiakkaan kaiken toiminnan keskipisteeksi.

– Pyrimme tuottamaan asiakkaillemme lisäarvoa teknologian hyödyntämisellä, sillä pelkällä hinnalla kilpaileminen ei ole järkevää. Haluamme tarjoa parasta palvelua ja tehdä projekteista osallistavia sekä vaivattomia jo suunnitteluvaihteesta lähtien.

Kasvavan henkilöstömäärän lisäksi uusissa tiloissa tulee olemaan tilaa myös 3D-tulostimille sekä kahdelle virtuaaliselle esittelystudiolle.

– Asiakas voi 50 neliön tilassa aistia käytännössä, millainen suunnitteilla oleva leikki- tai liikuntapaikka tulee olemaan. Meillä on nyt jo käytössä VR-lasit, joilla tuotteisiimme saa ensikosketuksen. Tämä on saanut erittäin hyvän vastaanoton asiakkailta sekä kohteiden suunnittelijoilta, jotka voivat tätä hyödyntää.

Tekemisen meininkiä

Mäkilä uskoo myös osaavan ja motivoituneen henkilökunnan olevan yksi tärkeimmistä avaintekijöistä edelläkävijänä olemisessa.

– Haluamme olla nykyaikainen työyhteisö. Työntekijöille annetaan vapautta ja vastuuta toimia. Meillä ei hirveästi katsella tehtyjen työtuntien määrä, vaan tekemisen meininki ratkaisee, Mäkilä sanoo.

Yhteistä kahvihetkeä viettävät työntekijät yhtyvät vilpittömästi toimitusjohtajansa sanoihin.

– On hienoa, että meihin uskotaan ja se näytetään myös ulospäin. Tällöin haluaa itsekin antaa 100 prosenttisen panoksen ja työhön myös sitoutuu ihan eri tavalla. Meillä on hyvä työnantaja, joka haluaa myös kouluttaa meitä ja järjestää yhteisiä virkistyspäiviä. Olemme tavallaan kuin perhe. Ja ketä sitä perheestään haluaisi pois lähteä, toimistopäällikkö Jenni Perälä sanoo.

Useimmat yrityksen työntekijöistä ovat tulleet alan ulkopuolelta, mutta Mäkilä näkee tämän vahvuutena.

– Osaamme katsoa asioita hieman erilaisesta näkökulmasta ja etsiä parhaan vaihtoehdon asiakkaan kannalta. Toki olemme oppineet paljon asioita myös kantapään kautta, mutta nyt olemme kehittyneet selkeästi paremmaksi kuin kilpailijamme. Teemme asiat omalla tyylillämme ja erottaudumme sen ansiosta.

Kasvua kumppanin kanssa

Kotimaassa vahvan markkina-aseman saavuttaneen yrityksen tavoitteena on suunnata tulevaisuudessa myös vientimarkkinoille. Ensin kuitenkin hoidetaan kesän sesonki pois alta ja muutetaan uusiin tiloihin.

– Kiire on hyvä, kun se on kausiluontoista. Haluamme kuitenkin panostaa myös kehitykseen. Tällöin asiat täytyy tehdä ja testata rauhassa. Ja välillä pitää muistaa myös levätä, jotta jaksaa taas antaa kaikkensa. Leikki on meidän työtämme, mutta suhtaudumme siihen erittäin intohimoisesti, Mäkilä sanoo.

Parhaat kasvuedellytykset omaava yritys tarvitsee rinnalleen myös luotettavan kumppanin. Tällaisen LeikkiSet kertoo saaneensa Lounaismaan Osuuspankista.

– Kaikki tämä kasvu ei olisi mahdollista ilman OP Lounaismaata ja yhteyshenkilöämme Timo Lahtea. Pankki on ollut alusta lähtien älyttömän hyvä kumppani meille. Joka vuosi olemme saaneet hoidettua kasvun vaatiman rahoituksen heidän kanssaan.

– OPssa on myös hyvää pöhinää, mistä tykkäämme. Pankki on lähtenyt hyvin mukaan esimerkiksi yhteiskäyttöauton hyödyntämiseen. Heillä on aivan uudenlaista tekemisen kulttuuria ja tuntuu, että ajatusmaailma menee hyvin yksiin omamme kanssa. Sellaisen kumppanin kanssa on helppo toimia.