Pusulalaiset Seela, Teppo ja Vilja kiipeävät Someron uimahallin pieneen vesiliukumäkeen ja liukuvat vauhdilla alas. Tämä toistuu kerta toisensa jälkeen, eikä riemunkiljahduksista meinaa tulla loppua.

– Pari tuntia uimista, niin kyllä sitten kotimatkalla varmasti väsyttää. Muistakaa, että kahviostamme saa myös jätskiä ahkerille pikku polskijoille, liikuntapaikkamestari Teemu Kujanpää vinkkaa lasten äideille.

– Kahviosta saa myös suolaista ja makeaa purtavaa sekä muita herkkuja. Pidämme kahviota itse ja suurin osa tarjottavista on itse valmistettuja.

Someron uimahallissa ja sen yhteydessä olevassa monitoimitalossa voi kuntoilla ympäri vuoden ja se on hyvä vierailukohde myös hiihtolomalaisille.

– Jos sääennusteita on uskominen, täällä Etelä-Suomessa tuskin pääsee hiihtämään tai luistelemaan ihan lähiviikkoina. Hiihtoloman sijaan voi siis pitää vaikka uintiloman, Kujanpää naurahtaa.

Pusulalaiset Teppo ja Vilja nauttivat lastenaltaan vesiliukumäen vauhdeista.

Hiihtolomalla tapahtuu

Someron uimahalliin odotetaan lomien aikana tavallista enemmän kävijöitä, mutta Kujanpää muistuttaa, että mukaan mahtuu kyllä.

– Meillä käy paljon vieraita kauempaakin, sillä täällä on isot altaat ja lapsille tilaa touhuta. Hintamme ovat myös edullisempia kuin monissa isoissa kaupungeissa, Teemu sanoo.

Hiihtolomien aikaan uimahallissa järjestetään tavallista enemmän ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

– Pystytämme lapsille Wibit-temppuradan. Pienemmille lapsille on luvassa myös vesipeuhua ja vähän isommille vesidisco. Monitoimitalon puolella taas järjestään sporttikerhoja 6–9-vuotiaille sekä 10–15-vuotiaille.

Aikuisille luvassa on ohjattua vesijumppaa ja naisten laudejoogaa.

– Kannattaa myös muistaa, että meillä on hiljattain uusittu kuntosali, johon pääsee samalla lipulla, kuin uimahallin puolelle. Meiltä löytyy myös biljardi ja pingis, jotka ovat etenkin koululaisten suosiossa.

Liikuntapaikkamestari Teemu Kujanpää on työkavereineen ideoinut hiihtolomaviikolle ohjelmaa joka makuun.

Uimareiden suosiossa

Vaikka Someron Uimahalli Loiske on ollut käytössä jo vuodesta 2012 lähtien, moni mieltää rakennuksen valmistuneen vasta muutama vuosi sitten.

– Nyt kun itsekin mietin asiaa, niin tuntuu kuin tämä olisi vasta eilen avattu. Vaikka onhan altaissa ehtinyt jo vettä virrata. Toki tässä kohtaa täytyy kehua siivouspalveluamme, joka pitää huolta uimahallin yleisilmeestä. Saamme heidän työstään jatkuvasti paljon kiitosta, Kujanpää sanoo.

Uutuudenviehätys uimahallista ei kuitenkaan ole vuosien myötä kadonnut.

– Vanhassa uimahallissa kävi vuosittain noin 30 tuhatta uimaria. Kun tätä nykyistä alettiin rakentaa, tavoitteena oli saada vuosittain noin 50 tuhatta kävijää. Nyt viime vuosien ajan täällä on käynyt noin 80 tuhatta asiakasta.

– Asiaan vaikuttaa varmasti myös se, että kilpauimaradan lisäksi meillä on hierovilla poreilla varustettu terapia-allas sekä lastenallas. Sekä kaksi erikokoista vesiliukumäkeä. Ehkä tulette hiihtolomalla testaamaan tuon isomman, Kujanpää hymyilee.

Katso Loiskeen hiihtolomien ohjelma täältä: http://www.someronuimahalli.fi/hiihtoloma-2020.html

Uimasuorituksen jälkeen on hyvä herkutella Loiskeen oman kahvion antimilla.