Salon Microsoftin kampuksella on hiljaista, mutta päärakennuksen kolmannessa kerroksessa kuhisee. Nuviz Oy:n 30-päinen muotoilijoista, softan tekijöistä ja muista tuotekehittelijöistä muodostettu tiimi tekee ahkerasti töitä.

Nuvizin kehittämä läpinäkyvä visiirinäyttö heijastaa ajajalle tärkeää tietoa kuten nopeus, kellonaika, sadehälytyksiä ja navigaatiota noin kymmenen metrin päähän motoristin näkökentään. Laitteen avulla voi kommunikoida toisten motoristien kanssa, sillä voi ottaa kuvia tai videoita ja kuunnella musiikkia. Taustalle suunnitellun aplikaatiosoftan ansiosta tuotteen käyttäjät voivat jakaa toistensa kanssa reittejä ja fiiliksiä, kertoo tuotekehitystiimiä vetävä Arto Kiema.

Yritys on perustettu Kaliforniassa vuonna 2013. Alussa oli kaksi saksalaista kaveria, jotka kehittivät hävittäjien kuomuihin heijastusnäyttöjä. Toinen kavereista oli lähellä joutua pahaan moottoripyöräonnettomuuteen säätäessään jakojen välissä olevaa navigaattoria. Syntyi ajatus - miksi tietoja ei saisi näkymään moottoripyöräkypärän visiiriin?

Ideaa lähdettiin viemään eteenpäin. Arto Kiema sai puhelun ja kahdessa päivässä hän oli rekrytoinut 20 hengen tuotekehitystiimin.

Maailmassa on 100 miljonaa Nuvizin kohderyhmään kuuluvaa moottoripyöräilijää - sellaista, joka on valmis satsaamaan ajomukavuuteen, turvallisuuteen ja sosiaalisuuteen. Hyvään tuotteeseen on löytynyt tukea ja rahoitusta. Salon kaupungilta ja Lounaismaa Osuuspankilta on saatu mahtavasti tukea, kiittelee Arto Kiema.

Tulevaisuus näyttää minkälainen hitti tästä maailmalle ponkaisee.

Teksti Johanna Talikainen, kuva Kalle Lahtinen Kuvassa Arto Kiema (vas.) ja Petri Hirvonen. (Artikkeli julkaistu OP Lounaismaan Kumppani-lehdessä 2/2016)