Ensimmäinen lyönti, toinen ja kolmas. Juuri kun ajattelen, että Vuohensaaren minigolfradan kolmas väylä näyttää melko vaikealta, niin seitsemänvuotias Kerttu Kivistö upottaa pallon reikään neljännellä lyönnillä.

– Kerttu on melko kokenut minigolfaaja. Asumme Hyvinkäällä, mutta vuokraamme joka kesä mökin täältä Vuohensaaresta. Ja joka vuosi meidän on päästävä pelaamaan minigolfia. Tämä taitaa itseasiassa olla kuudes kesä, kun olemme täällä, Kertun äiti Anu Kivistö kertoo.

Seuraavaksi vuorossa on Kertun 11-vuotias isoveli Kasper. Ennen lyöntiä pallo on aseteltava huolellisesti aloituspaikalle.

– Emme pelaa kovin tosissamme, mutta pientä leikkimielistä kisailua on ehkä havaittavissa, Anu sanoo ja vilkaisee hymyillen poikaansa.

– Kilpailu ei ole kovaa, sillä voitan joka kerta, Kasper naurahtaa.

– Ja urheilusuorituksen jälkeen on hyvä istahtaa terassille. Tarjoamme Osuuspankin omistaja-asiakkaille kesäkuun ajan kahvit ja mehut minigolfpelin päätteeksi, paikalle saapunut leirintäalueen yrittäjä Leena Tuomaala-Kela sanoo.

Omaa tai yhteistä aikaa

Kivistön perheen pelailua katsellessa voi nopeasti päätellä, että Vuohensaaren minigolfrata tarjoaa sopivasti haastetta sekä lapsille että aikuisille.

– Tämä on ainoa 18-väyläinen minigolfrata Salon seudulla. Väylien vaikeustaso vaihtelee, eikä rataa tarvitse välttämättä suorittaa järjestyksessä. Pääasia on, että pelaaminen on kivaa ja toiset radan käyttäjät otetaan huomioon, Leena sanoo.

Minigolfin ohella Vuohensaaresta löytyy myös paljon muita kesäisiä aktiviteetteja. Leirintäalueen ja kahvilan lisäksi saaressa on esimerkiksi uimaranta, kesäteatteri ja tanssilava.

– Tanssilavalla järjestetään viikoittain joogaa, jumppaa ja muuta ohjelmaa. Olen sanonut monelle perheenäidille, että menkää lavalle nauttimaan omasta ajasta ja tuokaa lapset siksi aikaa tänne viihtymään minigolfin parissa.

Leenan idea kuulostaa houkuttelevalta, mutta milloin minigolfradalle voi tulla pelaamaan?

– Mailoja ja palloja saa vuokrata aina, kun kahvila on auki. Olemme avoinna joka päivä kello 10–22.

Kesäetu OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille:
  • Vuohensaari Camping tarjoaa minigolfin pelaajille veloituksessa kahvin tai lapsille Tripin. Etu voimassa 31.8.2020 asti.