Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä valtakunnallinen yrityskilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia, nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä kehityksen avaintekijöinä.

– Kilpailuun voi osallistua millä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvällä idealla, Forssan Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Sanna Järvi kertoo.

Kilpailussa on kolme sarjaa, jonne hakemuksen voi jättää. Näitä ovat yhteiskuntasarja, yrityssarja sekä startup-sarja.

– Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä, pois lukien startup-sarja. Kilpailulomakkeen täyttämisestä ei kannata kuitenkaan murehtia, sillä olen henkilökohtaisesti apuna jokaisen hakemuksen tekemisessä.

Sanna Järven mukaan Forssan seudulla hyviä yritysideoita riittää. Ne vain kaipaavat lisää näkyvyyttä.

Paikallisuus kunniaan

Vuodesta 1977 järjestetty kilpailu on perinteisesti kaksiosainen. Ensin kisataan alueen voitosta, minkä jälkeen voittajat pääsevät edustamaan aluetta kansallisessa sarjassa. Forssassa kilpailua on kuitenkin haluttu uudistaa.

– Sen lisäksi, että haemme osallistujia alueelliseen sarjaan, palkitsemme parhaan idean myös paikallisesti, Järvi kertoo.

Mutta mistä idea kilpailun järjestämiseen paikallisella tasolla sai alkunsa?

– Lopullinen päätös syntyi kun tutustuin Forssan Yrityskehitys Oy:n #parastapöhinää -somekampanjaan. Haluamme antaa oman panoksemme seudun ja sen yrittäjien hyväksi. Täällä on paljon loistavia yritysideoita ja tuotteita, jotka ansaitsevat saada lisää näkyvyyttä.

Kilpailu on otettu hyvin vastaan ja Järvi on saanut jo useamman yhteydenoton seudun yrityksiltä.

– Etelä-Suomen alueelta on tavoitteena saada yhteensä 15 hakemusta. Näyttää siltä, että voimme saada jo pelkästään Forssan seudulta kolmanneksen tästä, Järvi iloitsee.

Järven muistikirjasta löytyy jo useampi kilpailusta kiinnostuneen yrityksen nimi.

Nostetta ja näkyvyyttä

Forssan Seudun Nuorkauppakamarin paikallinen kilpailu huipentuu huhtikuun 11. päivä järjestettävään seminaariin, jossa jokainen osallistuja pääsee esittelemään omaa osaamistaan.

– Raati palkitsee lopuksi parhaan idean ja kaikki osallistujat jatkavat Etelä-Suomen aluesarjaan, Järvi kertoo.

Järvi kannustaakin kaikkia kilpailusta kiinnostuneita ottamaan rohkeasti häneen yhteyttä.

– Kilpailu on kokemuksena opettava. Meillä on hyvät yhteistyökumppanit, joten yritykset saavat tästä myös arvokasta näkyvyyttä paikallisesti ja alueellisesti. Sitä ei voi koskaan olla liikaa.

Yksi Tuottava Idea -kilpailun pääyhteistyökumppaneista on Lounaismaan Osuuspankki.

– Lounaismaan OP on meille tärkeä kumppani. He tuovat Nuorkauppakamarille uskottavuutta ja suunnitelmissa on jatkaa yhteistyötä myös kilpailun jälkeen. Toivon, että tämän yhteistyön myötä myös muut näkevät toimintamme uudessa valossa ja innostuvat tekemään projekteja kanssamme.

Kilpailuaika 1.2.–31.3.2019

Lisätietoja: http://www.tuottavaidea.fi/

Sanna Järvi, Forssan Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja

sanna.jarvi@yahoo.com, 044 203 6050

Yhteistyökumppanit: Lounaismaan Osuuspankki, Forssan Yrityskehitys Oy ja Autokeidas Forssa