Meistä suomalaisista on tullut tottuneita maksukortin käyttäjiä. Teemme kaupan kassalla sujuvasti lähimaksuja, tilaamme tuotteita verkkokaupasta, ostamme suoratoistopalveluja, varaamme matkoja ja tarvittaessa nostamme automaatilta käteistä.

Vain joka kymmenes suomalaisista käyttää maksamiseen käteistä. Loput 90 prosenttia maksaa kortilla.

– Me olemme niin tottuneita kortin käyttämiseen ja sillä maksamiseen, että kortin puuttuminen arjesta voi tehdä monesta asiasta todella hankalaa. Sillä jos kortti varastettaisiin, se hukkuisi tai rikkoontuisi, pitäisi rahaa käydä nostamassa konttorista ja toimia pelkällä käteisellä, kunnes uusi kortti tulee, OP Lounaismaan asiakkuusneuvoja Maria Tapio kuvailee.

– Siksi me suosittelemmekin asiakkaille toisen luottokortin ottamista lisäturvaksi. Juuri tällaisten tapausten varalle.  

Kakkoskorttina toimii hyvin OP Duo.

Kun oma ykköskortti on tarpeeksi hyvä ja sillä pärjää joka tilanteessa, niin OP Duo voi toimia pelkkänä turvana. Sitä ei siis tarvitse käyttää, jos tarvetta ei ole.

Credit vai debit?

Monet arastelevat luotolla maksamista. Maria Tapio kuitenkin suosittelee credit-puolen käyttöä erityisesti verkko-ostoksissa, arvokkaimmissa hankinnoissa ja ulkomailla maksamisessa.  

– Kun maksaa luotolla, saa ostamiseen paljon turvaa. Jos verkkokaupasta ostettu tuote ei tulekaan perille, Visa asiakaspalvelu hoitaa reklamoinnit kiitettävästi. Mutta jos on maksanut suoraan tililtä, edessä on pitkä prosessi, johon tarvitaan myös poliisia ja rikosilmoituksen tekemistä. Rahoja tuskin saa takaisin.

– Olen itsekin joutunut tilanteeseen, että verkosta tilaamani tuote ei olekaan tullut. Tein reklamaation Visalle ja sain sitä kautta rahani takaisin, Maria Tapio kertoo.

Luotolla maksaessa ostoksille saa myös 365 päivän tuoteturvan hajoamisen ja varkauden varalta. Lisäksi ostoksiin saa hintatakuun, joka korvaa hinnan erotuksen siinä tapauksessa, että löytää 30 päivän aikana saman tuotteen vähintään 50 euroa edullisemmin.

– Hintatakuu tuo rauhan ostajalle, joka haluaa varmistua siitä, ettei maksa liikaa. Ostopäätöksen voi siis tehdä luottavaisin mielin.

Maria Tapio kahvilassa

Taloudenhallintaa kahden kortin taktiikalla

Kaksi luottokorttia voi tuoda arjen taloudenhallintaan helpotusta. Esimerkiksi toista korttia voi käyttää pelkästään suoratoistopalveluiden maksamiseen ja hallinnointiin.

– Monet pelkäävät, että luotolla maksaessa rahan tuntu katoaa. Asian voi kääntää toisin päin. Luotolla pystyy ehkä paremminkin seuraamaan, mihin kaikkeen rahaa kuukaudessa kuluu.

– Eikä luotolla maksaminen tarkoita, että pitäisi ostaa velaksi. Kaikki luottokortille kertyneet ostokset voi halutessaan maksaa pois helposti OP-mobiilissa.

 Maria Tapio on käynyt lukuisia keskusteluja asiakkaiden kanssa, jotka epäilevät luottokortin olevan turvallisuusriski.

Se, että sinulla on kaksi luottokorttia, ei vie mitään pois. Sen sijaan se tuo lisäturvaa ja enemmän vaihtoehtoja omaan taloudenhallintaan. Maksurajoja voi itse säädellä OP-mobiilista vaikka päivittäin.

Maria Tapio kahvilassa

– Luottokortissa on turva myös identiteettivarkauksien varalle. Jos henkilötietojasi käytetään väärin, identiteettiturvasta saa apua huijauksen estämiseen ja selvittämiseen.

Identiteettiturva on OP Duo -korttiin kuuluva lisäpalvelu, jonka avulla saat henkilökohtaista ohjausta henkilötietojen suojaamiseen esimerkiksi netissä tai apua jos olet joutunut identiteettivarkauden kohteeksi. Esimerkiksi, jos joku on ottanut nimissäsi lainan tai tietojasi on käytetty verkko-ostoksiin.

Lue lisää OP Duo -kortista ja hae korttia helposti verkosta! 

Vinkki! Jos korttien PIN-koodien muistaminen tuottaa vaikeuksia, olet varmasti iloinen kuullessasi, että uusiin kortteihin saa nyt itse valita PIN-koodin. Mahdollisuus koskee vain uusia kortteja.