Emma Sjöbergin ja Malva Niemen silmät tuikkivat kilpaa auringon kanssa. Raision Vaisaaren koulua käyvät tytöt ovat tulleet Teijolle viettämään koulun liikuntapäivää.

– Täällä on superkivaa! Olemme lasketelleet koko aamupäivän ja seuraavaksi aiomme mennä syömään, Emma sanoo.

– Ei oikein malttaisi, mutta kyllä tässä jo nälkä on, Malva hymyilee.

Sekä Emma että Malva kertovat olevansa ensimmäistä kertaa laskettelemassa.

– Ja tulemme varmasti uudestaan. Tämä on niin kivaa, Emma sanoo.

– Täällä on myös hyviä rinteitä. Voi aloittaa helpommasta ja siirtyä vähän isompaan kun siltä tuntuu, Malva täydentää.

Seiskaluokkalaiset Emma Sjöberg ja Malla Niemi innostuivat laskettelusta.

Vauhtia vuoden ympäri

Teijon hiihtokeskuksesta löytyy yli kymmenen rinnettä aina lasten Taigametsästä haastavaan kilparinteeseen.

– Talvisin vauhdin hurmasta voi nauttia myös pulkkamäessä. Kesällä meillä on tarjolla rinneautoilua, värikuulasotaa, alamäkipyöräilyä ja muita aktiviteetteja, yrittäjä Tapani Kakko kertoo.

Nälän yllättäessä Teijolla voi herkutella nauttimalla omia eväitä kodassa tai poikkeamalla infon yhteydessä toimivaan ravintolaan.

– Meillä käy paljon lapsiperheitä, joten ruokalista on rakennettu pitkälti heitä ajatellen. Tarjolla on hampurilaisia ja muita nuorten maun mukaisia ruokia. Viikonloppuisin tarjolla on myös herkullinen lounas.

Hiihtokoulussa opitaan jarruttamaan ja kääntymään turvallisesti.
Teijon kymmenen erilaista rinnettä tarjoavat tekemistä koko päivääksi.

Turvallisesti rinteessä

Vaikka osa Teijon rinteistä näyttää melko hurjilta, voi laskettelemaan tulla ilman aiempaa kokemusta.

– Laskettelun voi aloittaa missä iässä tahansa. Nuorimmat aloittavat neljävuotiaana, mutta monet kokeilevat laskettelua vasta aikuisiässä. Useimmat heistä jäävät heti koukkuun, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kertoo.

Laskettelun perustaidot on helppo oppia, mutta ennen isompiin rinteisiin siirtymistä on hyvä harjoitella hiihtokoulussa.

– On tärkeää osata kääntyä ja jarruttaa oikein, ettei vaaranna omaa tai muiden laskettelijoiden turvallisuutta. Laskettelu on hauskaa kun sen hallitsee, mutta omat rajat täytyy tuntea.

Vielä ehtii

Auringonvalo lämmittää jo mukavasti ja kevään tulon voi aistia hiihtokeskuksen terassilla. Vieläkö kannattaa suunnitella lasketteluretkiä lähiviikoille?

– Laskettelukausi jatkuu näillä näkymin huhtikuun alkupuolelle. Maaliskuu on otollista aikaa laskettelulle kun kovimmat pakkaset alkavat olla ohitse, mutta rinteet ovat vielä iskussa, Tapani ja Teija sanovat.

Maaliskuussa kannattaa siis suunnata Teijolle laskettelemaan, etenkin jos on Lounaismaan Osuuspankin omistaja-asiakas.

– Aikuiset pääsevät laskettelemaan lastenlipun hinnalla vilauttamalla kassalla OP-mobiilia tai OP:n pankkikorttia. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä koko perheen kanssa nauttimaan vauhdin hurmasta, Tapani kehottaa.

Lounaismaan Osuuspankin maaliskuun paikalliset omistaja-asiakasedut

• Teijo Ski Resort tarjoaa aikuisten lipun lastenlipun hinnalla (norm. esim. 3 tunnin lippu aikuisille 24e, nyt 20e).

• Someron Uimahalli Loiske tarjoaa kertakäynnit euron alennuksella (norm. aikuiset 6e, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, lapset (6-16v) 3,20e, alle 6-vuotiaat maksutta)

Edut ovat henkilökohtaisia ja saatavilla OP-mobiilista tai näyttämällä OP:n pankkikorttia, jossa merkintä "omistaja-asiakas".