Astumme Someron Autokoulun ovesta sisään ja ei mene kuin hetki, kun toimittaja ja valokuvaaja löytävät itsensä vuorotellen ajosimulaattorin ratin takaa.

– Hankimme ajosimulaattorin noin yhdeksän vuotta sitten ja käytämme sitä pimeän ajon harjoittelussa. Haluamme, että meiltä valmistuu tähtikuljettajia, joten siksi suoritamme kaikki muut ajotunnit oikealla autolla, Someron Autokoulun omistaja Pekka Torkkola kertoo.

Jos Torkkola haluaisi, hän voisi lain mukaan ajattaa puolet henkilöautokorttia varten suoritettavista ajokerroista ajosimulaattorilla.

– Mutta kuten varmasti huomasit itsekin, simulaattorilla ajamisessa ei saa läheskään samaa tuntumaa, mitä liikenteessä. Oikea auto käyttäytyy aivan eri tavalla ja mielestäni on tärkeää, että nuoret saavat kaiken mahdollisen kokemuksen ajamisesta ennen kuin he lähtevät yksinään liikenteeseen.

Turvallinen ajotapa kerralla haltuun

Maaliskuusta lähtien OP Lounaismaan omistaja-asiakkailla on hyvä tilaisuus lunastaa Someron Autokoulusta yksi ylimääräinen ajokerta veloituksetta. Etu on voimassa toistaiseksi.

– On hienoa, että OP Lounaismaa kehittelee tällaisia yhteistyökuvioita paikallisten yrittäjien kanssa. Uskon, että hyödymme tästä molemmat. Ja mielelläni tarjoan tällaisen edun. Se lisää meidän kaikkien turvallisuutta liikenteessä, Torkkola sanoo.

Vuodesta 1982 lähtien Someron Autokoulua pyörittänyt Torkkola on pätevä autokoulunopettaja paitsi kokemusvuosiensa, mutta myös oppilaidensa tutkinnon läpäisyprosentin valossa.

– Valtakunnan tasolla noin 60 prosenttia läpäisee ajokokeen ensimmäisellä yrittämällä. Itselläni on ollut tänä vuonna parikymmentä oppilasta, joista yksi joutui suorittamaan kokeen kahdesti, Torkkola kertoo.

Esimerkkiä näyttämällä

Henkilöautokortin lisäksi Someron Autokoulussa on mahdollista suorittaa myös mopo- ja moottoripyöräkortti. Toisin kuin useimmissa autokouluissa, Torkkola ajaa opetustilanteessa myös itse moottoripyörällä.

– Koen, että minun on helpompi opettaa, kun voin näyttää joitain asioita ihan käytännössä. Näin voin antaa oppilaille käytännönläheisempää koulutusta Torkkola sanoo.

Perinteisen ajo-opetuksen lisäksi Someron Autokoulun palveluihin kuuluu myös taloudellisen ajon opastusta sekä ikäkuskikoulusta.

– Meillä on paikallisen lääkärin kanssa sopimus, että voin tarvittaessa testata iäkkäämpien autonkuljettajien pärjäämistä liikenteessä. Moni ottaa meihin myös oma-aloitteisesti yhteyttä, mikä on mielestäni todella hienoa. Muutama kertaustunti ei ole kenellekään pahitteeksi, Torkkola sanoo.

Someron Autokoulu tarjoaa maaliskuusta lähtien OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille yhden ajokerran veloituksetta.

Lisäksi Salon Ajotaito tarjoaa maksutta yhden ilmaisen ajotunnin.

Etu on henkilökohtainen ja saatavilla OP-mobiilin kautta. Etu on voimassa toistaiseksi.