Jos olet joskus asioinut Salon Maripuodissa, tiedät miten iloinen vastaanotto liikkeessä odottaa jokaista vierailijaa.

– Tervetuloa yltympäris salolaiseen yritykseen. Meiltä löytyy niin vaatteita, kodin sisustustavaraa, kenkiä, laukkuja ja vaikka mitä, Maripuodin yrittäjä Mari Vihervaara sanoo hymyillen.

Jo yrityksen nimestä voi päätellä, että liikkeessä on tarjolla laaja valikoima erityisesti Marimekon tuotteita. Mutta kaikki eivät ehkä tiedä, että Maripuoti on yksi vanhimpia Marimekon jälleenmyyjiä Suomessa.

– Isämme perusti yrityksen tätinsä kanssa vuonna 1964 ja siitä lähtien täällä on myyty Marimekkoa. Me pidämme liikettä siskoni Minnan kanssa jo kolmannessa polvessa, Mari Vihervaara kertoo.

Nopea vilkaisu liikkeeseen paljastaa, että valikoimassa on myös useita muita tuotemerkkejä.

– Meiltä löytyy muuan muassa Ainon, Laurien, Ritva Fallan ja Marco Polon vaatteita. Viimeksi mainitusta saimme valikoimiimme hiljakkoin myös miesten malliston. Nyt meillä on siis entistä laajempi tarjonta myös miehille, Minna vinkkaa.

– Mutta kyllä Marimekko on meille edelleen se ykkösjuttu. Toki heiltäkin löytyy miehille sopivia vaatteita, Mari tarkentaa.

Mari ja Minna Vihervaaran mukaan Marimekon ajattomat vaatteet sopivat niin vapaa-ajalle, töihin kuin juhliin.

Sukupolvien suosikki

Ihastellessamme Maripuodin astiavalikoimaa, liikkeen ovi käy ja sisään astuu nuori nainen äitinsä kanssa.

– Marimekko on siitä harvinainen brändi, että sen suosio on kestänyt sukupolvelta toiselle. Oikeastaan tuntuu, että Marimekko on tällä hetkellä nuorten keskuudessa suositumpi kuin pitkään aikaan, Minna huikkaa samalla kun rientää tervehtimään tulijoita.

Minnan keskittyessä asiakkaisiin, Mari vinkkaa meidät tutustumaan liikkeen takaosaan pystytettyyn uuteen outlet-tilaan.

– Muutimme tähän Suomen parhaan torin laidalle kahdeksan kuukautta sitten ja totesimme heti, että rakennamme tänne outlet-huoneen, josta esimerkiksi nuoret voivat tehdä löytöjä.

Marimekon vaatteita metsästetään tällä hetkellä niin kirpputoreilta kuin isovanhempien vaatekaapeista. Mutta mikä tekee merkistä niin suositun?

– Marimekon kuosit ovat ainutlaatuisia ja ihanan värikkäitä. Ne kestävät tunnetusti sekä aikaa että käyttöä. Vastuullisuuden ollessa yhä isompi trendi, ihmiset haluavat panostaa laatuun ja kestävyyteen, Mari sanoo.

Kevään uutuudet ovat saapuneet nyt Maripuotiin.

Paikallisuuden puolesta

Vaikka Vihervaaran siskokset ovat käytännössä kasvaneet vaateliikkeessä, ei päätös perheyrityksen jatkamisesta ollut kummallekaan itsestäänselvyys.

– Työskentelimme molemmat vuosikymmeniä muualla, mutta äidin jäädessä eläkkeelle otimme yrityksen pikkuhiljaa vastuullemme, Minna sanoo.

– Ei tämä aina ole ruusuilla tanssimista, mutta olemme asuneet tässä kaupungissa koko ikämme ja haluamme, että se säilyy vireänä jatkossakin. Siksi haluamme suosia salolaisten yrittäjien tuotteita, Mari kertoo.

Rakkaus omaa kotikaupunkia kohtaan oli myös yksi syy siihen, miksi siskokset päättivät yhdessä OP Lounaismaan kanssa lanseerata pankin omistaja-asiakkaille omistaja-asiakasedun maalis-huhtikuun ajaksi.

– Kaikista normaalihintaisista tuotteista saa kassalla kymmenen prosentin alennuksen vilauttamalla etua OP-mobiilista, Minna kertoo.

– Kuukauden omistaja-asiakasedut ovat pankilta hyvä keksintö ja toivomme, että niiden avulla paikalliset yritykset saisivat enemmän asiakkaita, siskokset sanovat.

Maripuoti Salossa tarjoaa OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille huhtikuun loppuun asti 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Etu on henkilökohtainen ja saatavilla OP-mobiilin kautta.

Maripuodin takaosasta löytyy nyt uusi outlet-huone, jonne kannattaa tulla kauempaakin.