Pieni fatbike kiitää Ruostejärven rannalla Tammelassa, kun seitsemänvuotias Alisa esittelee maastopyöräilytaitojaan. Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin markkinointipäällikkönä työskentelevä Laura Sirén katselee tyttärensä menoa rennoin ottein.

– Alisa on ajanut näillä lasten fatbike-pyörillä siitä lähtien, kun hänen jalkansa ylettyivät polkimille. Lähimaastossa on hyviä ajoreittejä kaiken tasoisille pyöräilijöille, joten tänne voi tulla vaikka koko perheen kanssa, Sirén kertoo.

Kun Alisa malttaa viimein laskeutua pyörän selästä, siirrymme kahvioon nauttimaan ansaitut jäätelöt.

– Ravintolassamme on arkisin tarjolla aamiainen, lounas sekä päivällinen, joten tyhjin vatsoin ei tarvitse lähteä liikkumaan. Ja etenkin näin lomalla voi herkutella myös kahvilan antimilla.

Seitsemänvuotiaan Alisan mielestä Eerikkilässä parasta ovat uiminen ja maastopyöräily.

Luontoliikuntaa etuhintaan

Jos Alisa saisi päättää, aurinkoinen kesäpäivä jatkuisi uimarannalla joko polskien, meloen tai SUP-laudalla tasapainoillen. Äidin työtehtävät kuitenkin rajoittavat hieman päivän suunnitelmia.

– Mutta onneksi asumme lähellä, niin voimme tulla tänne helposti viettämään vapaa-aikaa, Sirén sanoo.

Eerikkilän yhtenä tavoitteena onkin, että myös lähiseudun asukkaat innostuisivat hyödyntämään paikan tarjontaa entistä aktiivisemmin.

– Monilla on se mielikuva, että Eerikkilä on vain urheilujoukkueita varten. Toki täällä on nytkin salibandyn miesten maajoukkue harjoittelemassa, mutta meiltä löytyy paljon tekemistä myös vapaa-ajan matkailijoille ja omatoimitreenaajille.

OP Lounaismaan omistaja-asiakkailla on nyt hyvä mahdollisuus lähteä tutustumaan Eerikkilän palveluihin lunastamalla heille suunniteltu kesäetu.

– Tarjoamme toisen fatbiken, kanootin tai SUP-laudan puoleen hintaan päiväksi. Etu on voimassa elokuun loppuun asti ja sen voi lunastaa Eerikkilän vastaanotosta tai 18. kesäkuuta avautuvasta Luontokeskuksesta. Nyt on siis hyvä hetki napata kaveria hihasta kiinni ja tulla kokeilemaan uusia liikuntamuotoja, Sirén kannustaa.

Pekka Nurmio ja Lauri Jaakkola poikkesivat mökkireissullaan Eerikkilään maastopyöräilemään.

Yllättävän lähellä

Eerikkilä on liikuttanut ihmisiä jo yli 70 vuoden ajan kasvattaen laji- ja palveluvalikoimaansa vuosi vuodelta.

– Eerikkilä perustettiin alun perin jalkapalloilijoiden harjoittelukeskukseksi, jonne urheilijat saivat tulla treenaamaan sekä rauhoittumaan luonnon keskelle. Vastuullisuuden ohella nuo arvot ovat kantavia teemoja toiminnassamme vielä tänäkin päivänä, Sirén kertoo.

Kulunut kevät on ollut poikkeusolojen takia Eerikkilässä historiallisen hiljainen, mutta Sirén näkee jo merkkejä toiminnan piristymisestä.

– Vapaa-ajan matkailijoiden määrä on lisääntynyt ja huviloiden vuokrausaste on ilahduttavan korkea. Suomalaiset haluavat nyt selkeästi matkailla kotimaassa ja tukea paikallisia yrityksiä.

– Lähimatkailu on ollut nouseva trendi jo useamman vuoden ajan ja uskon, että pitkällä tähtäimellä tämä koronakurimus kääntyy meidän eduksemme. Tammelan luonto on vertaansa vailla ja olemme keskellä Etelä-Suomen isoja kaupunkeja. Tänne on helppo tulla vaikka vain päiväretkelle, Sirén sanoo.

Lähde kaverin kanssa liikkumaan! Eerikkilä Sport & Outdoor Resort tarjoaa OP Lounaismaan omistaja-asiakkaille toisen fatbiken, kanootin tai SUP-laudan puoleen hintaan päivän hinnasta elokuun loppuun asti. Välineet voi vuokrata Eerikkilään vastaanotosta tai Luontokeskuksesta (avautuu 18.6.). Etu on henkilökohtainen ja saatavilla OP-mobiilin kautta.