Pahan päivän varalle säästäminen voi olla noin 10-vuotiaalle yleisölle outo käsite. Mikä se sellainen paha päivä on? NikojaSantun Santtu kertoo hyvän esimerkin.

– Kerran tankkasin bensaa dieselautoon. Se oli sellainen paha päivä, jota varten olisi hyvä ollut olla rahaa säästössä.

Pinkku Pinsku kertoo, että säästi aikanaan puoli vuotta ensimmäiseen kameraan. Sillä hän aloitti videoiden tekemisen.

Myös NikojaSantun Niko kertoo ansainneensa ikkunanpesulla sen verran rahaa, että sai ostettua mikrofonin tubettamiseen.

Tubettajat myönsivät, että rahaa myös kuluu helposti, jos ei tarkkaile sen käyttöä. Yleisin rahanmeno kaikilla tuntui olevan erikoisjuomat ja ruoka.

NikojaSanttu naurattaa

Yleisön joukosta löytyy 11-vuotias Tilda Oranta. Hän on tullut tapaamaan ehdottomia suosikkejaan NikojaSanttua.

– Katselen niiden videoita joka päivä. Silloin kun ei ole uusia saatavilla, niin katselen vanhoja. Ne on vaan niin tosi hauskoja.

– Niillä on tosi hyviä haasteita ja sitten ne tekee kaikkia hassuja juttuja.

Myös Pinkku Pinskun videot kuuluvat Tildan ohjelmistoon. Kun tapahtuman juontaja kysyy yleisöltä, kuinka moni tubettaa itse jo nyt tai aikoo ryhtyä tubettamaan, Tilda ei nosta kättään.

– Minä haluan vaan katsella. Mulla on parhaimmista kanavista hälytys päällä eli saan heti puhelimeen ilmoituksen, kun uusi video on tullut.

Tubepäivät jo perinne

OP:n Tubepäivistä on tullut jo perinne. OP on pääyhteistyökumppanina Tubecon-tapahtumassa Helsingissä 16.-17.8. Tubecon-kiertue vierailee kevään aikana paikallisissa osuuspankeissa.

Tubecon luo uuden ajan yhteisöllistä toimintaa, jonka arvot sopivat hyvin yhteen OP:n kanssa. Keskeistä tubettamisessa on aitous, välittäminen ja arvostus muita kohtaan. Tubettaminen kokoaa yhteen nuoret eri puolilta Suomea ja maailmaa.

– YouTube on nuorten suosituimpia medioita ja tubettaminen kasvaa koko ajan. Luonnollisesti me haluamme olla tekemässä asioita yhdessä nuorten kanssa siellä, missä he viihtyvät, toteaa OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Heino.

Tänä vuonna Tubecon-tapahtumaan, Helsingin Messukeskukseen odotetaan yli 20 000 kävijää. Tulevaisuus-teema tarjoaa laajasti ohjelmaa niin tubefaneille, heidän vanhemmilleen kuin tubettajille.