Odottava tunnelma yleisössä vaihtuu nopeasti innostuneisiin huutoihin kun tubettajat Miklu, MiskaMH, Sita Salminen ja Julia Ahonen astuvat lavalle.

– Mitä kuuluu Salo? Ihan uskomatonta, kuinka paljon teitä on. Kiertueen ensimmäinen Tubepäivä oli Helsingissä, mutta teitä on selkeästi enemmän liikenteessä, Sita Salminen ihmettelee tervehtiessään yleisöä.

– Tiesittekö, että OP on yksi Tubecon 2018 -tapahtuman pääyhteistyökumppaneista? Pankki tarjoaa omistaja-asiakkaille myös mahdollisuuden hankkia liput tapahtumaan edullisemmin. Nostakaa käsiä ilmaan, jos olette elokuussa tulossa Tubeconiin, Miklu sanoo.

Valtava määrä käsiä nousee ilmaan. Käsiä nousee jatkuvasti lisää, kun yleisölle annetaan tilaisuus esittää tubettajille nuorten arkeen liittyviä kysymyksiä. Tapahtuman juontaja pyytää tubettajia kertomaan myös heidän säästämistottumuksistaan.

– Laitan rahaa säännöllisesti talteen säästötilille, minkä lisäksi minulla on myös ensiasunnon ostajalle tarkoitettu ASP-tili, Julia Ahonen sanoo.

– Säästäminen on tärkeää. Eikä vain siksi, että haluaa vaikka oman asunnon tai päästä matkalle. Jos vaikka tiskikone hajoaa, niin on hyvä olla vähän rahaa säästössä, MiskaMH täydentää.

Odotettuja kohtaamisia

Lähes pari tuntia kestäneen kyselyosion jälkeen on vuorossa odotettu Meet&Greet, jossa fanit pääsevät yhteiskuvaan tubettajien kanssa ja voivat pyytää heidän nimikirjoituksensa.

– Avatkaa puhelimen kamerasovellukset valmiiksi, niin jono etenee rivakammin ja ehdimme varmasti ottaa kuvan kaikkien halukkaiden kanssa, Sita ohjeistaa.

Omaa vuoroaan odottaa myös 12-vuotias Minja Juvonen, joka on saapunut OPn Tubepäivään yhdessä kummitätinsä kanssa.

– Odotin päivää innolla, sillä olen seurannut tubettajia jo useamman vuoden, mutta en ole ennen nähnyt heitä livenä, Minja kertoo.

Kun Minjan vuoro tulee, hän saa vuorotellen halauksen jokaiselta tubettajalta. Useilla poseerauksilla varmistetaan, että jokainen fani saa onnistuneen yhteiskuvan ja muiston päivästä.

– Lähetän kuvan heti kavereille. Kaikki seuraavat tubettajia, joten kyllä tämä on kova juttu, Minja iloitsee.

”Duunaa sitä, mistä tykkäät”

Tubepäivän tiukasta aikataulusta huolimatta Minja onnistuu tapaamaan suosikkitubettajansa MiskaMHn vielä nopeasti kahden kesken.

– Haluaisin tietää, minkä takia aloitit tubettamisen ja kuinka kauan aiot vielä jatkaa, Minja kysyy.

– Harrastin aiemmin teatteria, mutta totesin että haluan esiintyä vielä enemmän ja useammin. Aloin tekemään omia videoita ja aion jatkaa niiden tekemistä niin kauan, kuin ideoita riittää, MiskaMH vastaa.

MiskaMHn mukaan Minjan kysymys sopii loistavasti OPn Tubepäivän teemaan ja viestiin, jota nuorille halutaan Mun tulevaisuus -kiertueella viedä.

– Mikä tahansa on mahdollista. Täytyy vain uskoa itseensä ja tehdä paljon töitä. Kun itse aloitin tubettamisen, niin olin surkea siinä, eikä juuri ketään katsonut videoitani.

Aherrus kuitenkin palkittiin ja nyt MiskaMH tubettaa työkseen. Nuoren miehen videoita katsoo säännöllisesti yli 140 000 seuraajaa.

– Kannattaa siis duunata sitä, mistä tykkää. Ja olla välittämättä liikaa muiden mielipiteistä.

– Ja kun se oma juttu löytyy ja alkaa samaan säännöllisesti rahaa, niin osa kannattaa laittaa talteen. Itse ajattelen, että koko palkka ei ole vain minua varten, vaan osa täytyy laittaa säästöön pahan päivän varalle, MiskaMh sanoo ja kumartuu ottamaan yhteisselfien Minjan kanssa.