Pirteä nauru raikuu Feeniksin Urheilutalolla heti aamusta. Meneillään on Forssan Alun edustusjoukkueen fysiikkatreenit, mutta painot nousevat kevyesti pelaajien kannustaessa toisiaan. Hyvä yhteishenki on näkynyt joukkueen otteissa myös kauden ensimmäisissä peleissä.

– Meillä on pelaajien suhteen hyvä jatkuvuus viime kaudelta. Joukkue on tottunut toimimaan yhdessä ja mukana on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, valmentaja Risto-Matti Rousku kertoo.

Naisten Korisliigaa pelaava Alku sijoittui viime kaudella seitsemänneksi. Joukkueen kapteenin Hanna Vapamaan mukaan tänä vuonna tavoitteena on päästä pudotuspeleihin ja sen jälkeen edetä ottelu kerrallaan kohti mitalipelejä.

– Kyllä ainakin yksi mitali on vielä tavoitteena omalle uralle. Pelasimme hyvin jo viime kaudella, mutta nyt olemme onnistuneet kääntämään tiukat matsit voitoiksi, Vapamaa sanoo.

– Joukkueella riittää nälkää. Olemme treenanneet kovaa ja uskon, että tällä joukkueella mennään pitkälle, Rousku täydentää.

Katsomo kantaa

Oman lisänsä peleihin tuo joukkueen kannattajat, jotka ovat Rouskun ja Vapamaan mukaan löytäneet hyvin runkosarjan ensimmäisiin peleihin.

– Hyvä yleisö on se niin sanottu kuudes pelaaja lisää kentälle. Katsomosta saa ammennettua lisää energiaa ja tilanteisiin tulee mentyä vähän kovemmin, Vapamaa sanoo.

Alun menestyksen lisäksi yleisöä on innostanut myös Forssan koripalloseurojen yhteinen kausikortti.

– Yhdellä kausikortilla pääsee nyt katsomaan sekä naisten että FoKoPo:n miesten otteluita. Korttien myynti tapahtuu Feeniks Basketin kautta, jolloin osa jokaisen myydyn kortin tuotosta menee junioritoiminnan hyväksi, Rousku kertoo.

Oma roolinsa menestyksessä on myös OP Lounaismaan kaltaisilla yhteistyökumppaneilla.

– Kaikki saamamme panostus ja tuki on tärkeää. Niiden avulla saamme kehitettyä toimintaa ja uudistettua treenausvälineitä, Rousku sanoo.

Paikallisten yritysten tuella Feeniksille on hankittu esimerkiksi omat levytankotelineet. Niiden avulla sekä laji- että fysiikkatreenit voidaan tehdä saumattomasti saman harjoitusvuoron yhteydessä.

– Forssaan on saatu luotua hyvät puitteet naiskoripallolle. Vastineeksi aiomme tarjota viihdyttävää katsottavaa koripallon ystäville, Vapamaa sanoo.

– Lauantain kotipelissä kaatuu Kotkan Peli-Karhut. Tervetuloa paikan päälle katsomaan, Rousku toivottaa.