Kun Huolto-osa Somero Oy:n yrittäjät kuulivat Someron Renkaan liiketoiminnan olevan myytävänä, ostopäätös syntyi käytännössä heti.

– Olimme miettineet rengaspuolen laajentamista jo aiemmin. Kun meille tuli mahdollisuus ostaa valmis liiketoiminta ja tuotevarasto, päätimme tarttua siihen, Heli Mäki kertoo.

Uudistuksen myötä yrityksen pitkäaikainen työntekijä Santeri Ruponen ryhtyi yrittäjäksi Helin ja Markuksen rinnalle. Heli uskoo, että uuden osakkaan myötä yrityksen liiketoiminta tulee kasvamaan entisestään.

– Santeri on työskennellyt alusta asti yrittäjälähtöisellä asenteella ja hän täydentää hyvin meidän osaamistamme. Santerilla on valtava palo kehittää toimintaamme ja innovoida koko ajan uutta. Yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa se on todella tärkeää.

Kasvollisen palvelun merkitys kasvaa

Auto- ja teknologia-alan uudet suuntaukset saapuvat Suomeen perinteisesti hieman viiveellä, mutta Helin mukaan viitteitä murroksesta on jo havaittavissa.

– Täysin sähköllä kulkevia autoja korjaamollamme ei vielä juuri näy, mutta erilaiset hybridit ovat lisääntyneet viime vuosina. Autojen sähköistyminen tulee vaikuttamaan myös huolto- ja korjaamotoimintaan merkittävästi, Heli sanoo.

Vaikka autoala tulee muuttumaan seuraavan vuosikymmenen aikana todennäköisesti nopeammin kuin koskaan, ei Heli silti ole huolissaan.

– Kulkevat autot sitten sähköllä, biokaasulla tai vedyllä, ne tulevat aina tarvitsemaan huoltoa. Kun pidämme huolta osaamisemme kehittämisestä ja henkilökunnan kouluttamisesta, palveluillemme riittää varmasti kysyntää.

Helin mukaan Huolto-osa Someron vahvuuksia ovat myös paikallisuus ja hyvä asiakaspalvelu.

– Uskon, että maailman globalisoituessa ja lokalisoituessa luotettavuuden ja kasvollisuuden merkitys korostuvat entisestään.

Askel kerrallaan

Kuluvan kevään aikana Huolto-osa Somerossa aiotaan kuitenkin keskittyä enemmän nykyhetkeen, kuin tulevaisuuteen.

– On tärkeää seurata ja ymmärtää yhteiskunnassamme tapahtuvia muutoksia. Yrityskaupan ja uuden osakkaan myötä liiketoiminnassamme on kuitenkin tapahtunut niin isoja muutoksia, että meidän pitää ensin totutella tämänhetkiseen tilanteeseen ja saada arki rullaamaan. Vasta sitten voimme alkaa toteuttaa pitkän tähtäimen tavoitteitamme, Heli sanoo.

Huolto-osa Someron liiketoiminta pyörii tällä hetkellä kolmessa eri toimipisteessä, mikä tuo omat haasteensa yhtiön johtamiseen.

Suunnitelmanamme on rakentaa lähivuosina Somerolle uusi yhtenäinen toimitila. Kun saamme kaikki toimintomme saman katon alle, voimme palvella myös asiakkaitamme entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin.

– Olemme miettineet myös verkkokaupan avaamista rengasmyyntiä vauhdittamaan. Haluamme kuitenkin edetä maltillisesti yksi asia kerrallaan.