Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin. Myös Oulun Osuuspankki laskee lämpötiloja kaikissa toimipaikoissaan.


OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia.
Oulun Osuuspankin energiankulutus oli vuonna 2021 noin 2 200 MWh:ta. Tästä lämmitysenergian osuus oli noin 50 prosenttia. Pankki on päättänyt laskea toimitilojensa lämpötilaa yhdellä asteella.

– Arviomme mukaan tämä laskee lämmitysenergiankulutustamme noin 55 MWh. Tällä tavoittelemme noin viisi prosenttia pienempää lämmitysenergian kulutusta, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo.

Posio pitää energiakriisiä vakavana asiana, minkä vuoksi pankki haluaa omalla toiminnallaan pyrkiä ratkaisemaan ongelmaa omalta osaltaan.

– Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan. Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin myös alueemme muut yritykset ja asiakkaamme, Posio kannustaa.