Tapahtui taannoin Teemu Kiviojan perheessä: molemmilla lapsilla oli treenit illalla ja äiti oli työmatkalla. Teemu-isä kuskaili muksuja ristiin rastiin, ja aikataulutkin muuttuivat välillä.

Kun illan kuskausrumba oli hoidettu, kysäisi vaimo Teemulta vielä yhden tärkeän kysymyksen: ”Miten ne tarhan juhlat menivät?”

Auts. Nehän unohtuivat kokonaan.

App2Dayn taustalla ovat omien perheidemme kokemukset arjen jatkuvasta säätämisestä. Perheissämme käytettiin tapahtumien hallintaan paperisia seinäkalentereita, puhelimien henkilökohtaisia kalentereita sekä useita erillisiä sovelluksia harrastusten hallintaan”, kertoo Kivioja, oululaisen Tecinspiren toimitusjohtaja. Nyt arkea helpottava App2Day-sovellus on julkaistu, ja arjen palapelin kokoaminen onnistuu kätevästi yhdessä paikassa.

Koko lähipiiri ajan tasalla

Tilanne on tuttu monessa perheessä, jossa luovitaan vapaa-ajalla harrastusten, menojen ja tapahtuminen jatkuvassa virrassa. On useita eri ryhmiä, useita eri kanavia ja useita eri viestiketjuja, joiden keskellä elämä pitäisi saada soljumaan. Kun arki sirpaloituu moneen eri kanavaan ja viestintä vaikeutuu, tulee rattaisiin helposti kapuloita. Päiväkodin juhlat unohtuvat, vanhempainilta jää välistä ja kuopus viedäänkin väärään paikkaan treeneihin.

App2Day on sosiaalinen kalenterisovellus, joka tekee arjen suunnittelusta helppoa säästäen aikaa, vaivaa ja rahaa. Sovellus on suunniteltu erityisesti perheille, seuroille ja erilaisille yhteisöille.

”Kaikki tapahtumiin liittyvä viestintä, ilmoittautumiset, sopimiset, kimppakyydit sekä materiaalien ja muistojen jakamiset ovat nyt yhdessä paikassa”, Kivioja tiivistää.

Enää ei tarvitse istua sunnuntai-iltaisin parin tunnin perhepalavereita tuskaillen, miten seuraavan viikon menot ja tapahtumat hoidetaan. Helppokäyttöisessä sosiaalisessa sovelluksessa koko lähipiiri on sujuvasti ajan tasalla tapahtumista.

Testikäyttäjät ihastuivat

Kivioja ja Tecinspiren toinen perustajajäsen Kari Salo ovat tehneet App2Dayn parissa reilun vuoden ajan vahvaa kehitystyötä Tecinspiren neljän hengen tiimillä. Testikäyttäjien suosioon palvelu solahti heti, sillä vastaavaa sovellusta, joka keskittäisi kaiken tapahtumiin liittyvän kommunikoinnin yhteen paikkaan, ei ole.

”Testikäyttäjät näkivät palvelun arvon, innostuivat ja ihastuivat”, Kivioja kertoo.

App2Dayn peruskäyttö pyritään pitämään ilmaisena mainosten avulla. Lisäksi palvelussa on maksullisia lisäominaisuuksia, joilla esimerkiksi urheiluseurat saavat palvelusta kaiken hyödyn irti.

App2Day on myös visuaalinen ja henkilökohtainen päiväkirja, johon voi tallentaa muistot kuvina. Lisäksi sovelluksessa on yleiset kalenteriominaisuudet, kuten muistutukset, toistuvat tapahtumat ja navigointi tapahtumapaikalle. Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella. Samalla kehitetään lisäominaisuuksia tukemaan urheiluseurojen toimintaa, tiedottamista ja erilaisia käyttäjärooleja.

Oulussa kannustava ilmapiiri

Sekä Kiviojalla että Salolla on taustalla pitkä historia isommissa yrityksissä. Nyt oman jutun toteuttaminen tuntuu unelmien täyttymiseltä.

”Ison organisaation jälkeen tämä on tuntunut todella mielenkiintoiselta. On hienoa tehdä yhdessä omaa unelmaa ja nähdä oman vision toteutuminen.”

Sovelluksen markkinat ovat luonnollisesti maailmanlaajuiset. Start up -yrityksen alkutaival Oulusta käsin on sujunut kannustavassa ilmapiirissä.

”Oulussa on todella hyvä start up -skene. Ilmapiiri on erittäin avoin, aktiivinen ja toisia tukeva”, Kivioja ja Salo pohtivat.