Kesätöiden hyötyjä ovat työkokemuksen ja verkostojen kertyminen, opintojen hyödyntäminen käytännössä sekä itsensä ja osaamisensa kehittäminen, kaksikko luettelee.

”Toki palkkakin on motivaattori, mutta ei se suurin edes opiskelijalle. Suurempi palkkio oli se, että sain jo nyt toisena kesänä vastuullisempia töitä”, OP Oulun Asumisen maailmassa asiakasneuvojana työskennellyt Kähkölä kertoo.

”Ja nostihan se myös itsetuntoa, kun pääsi OPlle töihin 350 hakijan joukosta. Nämä ovat haluttuja paikkoja”, Ranttila myhäilee.

Oulun yliopiston kauppatieteellisessä opiskeleva Kähkölä sai paiskia töitä olan takaa.

”Kalenteri oli koko kesän täynnä, onhan kesä asuntokauppojen sesonkiaikaa. On mukava auttaa ihmisiä asuntokaupoissa, ne ovat onnellisia hetkiä: myyjät pääsevät eroon vanhasta asunnosta ja etsimään uutta, ja ostajat saavat itselleen uuden kodin.”

Ranttila puolestaan piti oman työnsä monipuolisuudesta: hän työskenteli palveluneuvojana OP Oulun eri toimipaikoissa tarpeen mukaan.

”Sain tehdä kassatyötä, vuoropalvelua, olla ajanvarauksissa, Qstockissa OP Oulun ständillä…. Oli kiinnostavaa olla tekemissä niin monenlaisten asiakasryhmien kanssa. Pidän siitä, että saan auttaa ihmisiä asioissa, joissa he tarvitsevat apua, tehdä työtä asiakkaiden parhaaksi ja hyväksi.”

Syksyllä Ranttila jatkaa opintojaan Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden linjalla, ja Kähkölä suuntaa Italiaan vaihto-oppilaaksi. Molempien haaveissa on löytää tulevaisuudessa itselleen mielekästä työtä – mielellään Oulusta.

”Tilauksessa on sellainen työ, että olisi yhtä kiva mennä töihin kuin tänä kesänä on ollut”, Kähkölä sanoo hymyillen.

Juttu on julkaistu myös OP Oulun Horisontti -lehden numerossa 3/2018.