Ensikosketus työelämään ja mahdollisuus tienata omaa rahaa kesäaikaan ovat nuorille tärkeitä juttuja. Kesätyöpaikkojen löytyminen on osoittautunut monelle nuorelle normaalia vaikeammaksi viime vuosien poikkeuksellisten aikojen vuoksi.  

–Olemme halunneet madaltaa paikallisten yritysten ja yhdistysten kynnystä kesätyöntekijän palkkaamiseksi ja jaoimme tänäkin vuonna Nuori kesäksi töihin -kampanjamme kautta 150 kesätyöseteliä 15–20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme, pankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo. –Kesätyön kautta moni nuori on löytänyt itsestään uusia puolia ja itsevarmuutta myös tulevaisuuden työllistymistä ajatellen. Ja tietysti päässyt tienaamaan omaa rahaa!

Pankin kesätyöt asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä

Kuten muutkin palvelualan yritykset, OP Oulukin tarvitsee kesälomittajia henkilöstön kesälomien ajaksi, jotta asiakaspalvelu rullaa sujuvasti myös kesäaikaan. Pankki on perinteisesti haluttu kesätyöpaikka: tänäkin vuonna hakemuksia tuli 230.

–Painotimme valinnoissa kokemusta asiakaspalvelu- ja myyntityöstä, kaupallista koulutusta ja mahdollisuutta liikkua toimialueellamme. Myös kielitaitoa, erityisesti englannin kielen osaamista, pidämme tärkeänä, pankin henkilöstöpäällikkö Eija Helala taustoittaa.

Pääosa parista kymmenestä kesälomittajasta työskentelee asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä päivittäispalveluissa, mutta osa sijoittuu myös päivittäispalveluiden ja rahoituksen tukitehtäviin.

–Pääsääntöisesti meille tulevilla kesälomittajilla on jo jonkin alan työkokemusta, mutta rahoitusalan tehtävissä he ovat usein meillä ensimmäistä kertaa, Helala muistuttaa. –Sen lisäksi, että kesälomittajat tarjoavat tärkeän työpanoksensa meille kesäaikaan, saamme samalla uusia työkavereita. Iso osa jää taloon jatkamaan töitä opintojen ohessa ja moni löytää tiensä myöhemmin pitempäänkin työsuhteeseen.

 Nuori kesäksi töihin -kampanja

  • OP Oulu on mahdollistanut kesätyöseteleillä kesätöitä 950 paikalliselle nuorelle vuodesta 2013 alkaen.
  • Vuonna 2022 pankki jakoi 150 kesätyöseteliä 15–20-vuotiaille omistaja-asiakkailleen.
  • Yhden setelin arvo on 400 euroa ja sen avulla nuori voi työllistyä OP Oulun toimialueella toimivaan yritykseen, yhdistykseen tai seuraan.