Useampi kuin joka neljäs nuori kokee päivittäistä stressiä taloudellisen tilanteensa takia. Tiedot käyvät ilmi Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamasta DigiConsumers- ja CoronaConsumers -hankkeiden tutkimuksista.

– Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorelle todella tärkeä juttu. Nuoret haluavat ansaita omaa rahaa ja ottaa ensi askeleita itsenäistymisessä. Kesätyöpaikalla on merkitystä niin oman talouden kuin työelämään tutustumisen kannalta, kertoo OP Oulun toimitusjohtaja Keijo Posio.

OP Oulu palkkaa tänäkin kesänä kesätöihin 20 nuorta, jotka ovat pääsääntöisesti AMK- ja yliopisto-opiskelijoita. Suoran työllistämisen lisäksi OP Oulu toteuttaa yhteistyöhankkeita nuorten kesätyöllistämisen tueksi.

Nuori kesäksi töihin -kampanjan kautta kesätyöseteli 150 nuorelle

Nuorten kesätyöllistämistä tukeva Nuori kesäksi töihin -kampanjan myötä pankki haluaa madaltaa paikallisten yritysten ja yhdistysten kynnystä kesätyöntekijän palkkaamiseksi. Kampanjan kautta pankki jakaa 150 kesätyöseteliä 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkailleen.

Yhden setelin arvo on 400 euroa ja sen avulla voi työllistyä OP Oulun toimialueella (Oulu, Ii, Kempele, Muhos, Pyhäntä ja Lumijoki) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.

Kesäyrittäjä-ohjelma tarjoaa tuntumaa yrittäjyyteen

TATin kehittämä ja OP:n tukema Kesäyrittäjä-ohjelma auttaa 17–29-vuotiaita nuoria kokeilemaan kesällä omia yritysideoitaan ja ottamaan vastuuta omista tekemisistään. Kesäyrittäjäksi voi hakea 20.4. mennessä. Tänä vuonna 250 nuorta voi hakea ohjelmaan Espoossa, Helsingissä, Iisalmessa, Oulussa, Raumalla, Turussa ja Vantaalla.

– Kesäyrittäjät oppivat paljon työstä ja itsestään. Kokemukset ovat olleet selvästi rohkaisevia, sillä viime vuonna Kesäyrittäjinä toimineista peräti 78 prosenttia jatkoi yritystoimintaa myös kesän jälkeen, kertoo Talous ja nuoret TAT:n Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Sanna Fingerroos.

– Erityisesti itsenäistymisen kynnyksellä olevien nuorten aikuisten taloudellisen kyvykkyyden tukeminen on tärkeää. Luottamus omaan talousosaamiseen tukee elämänhallintaa, terveyttä ja hyvinvointia nuoren muuttaessa omaan talouteen ja siirtyessä opiskelu- ja työelämään. Rahasta ja työelämästä puhuminen on terveysteko yksilölle ja hyvinvointiteko koko yhteiskunnalle, Sanna Fingerroos summaa.

OP on mukana myös yläkoululaisille suunnatulla EtäTET-viikolla 19.-24.4. TATin ja Oikotien kehittämää, EtäTET-mallia kokeillaan ensimmäisenä finanssialalla, ja mukaan on ilmoittautunut noin 300 nuorta ympäri Suomea.