Kuvittele normaali arkiaamu jolloin köröttelet kohti töitä tai tapaamista. Saattaakin käydä niin, etteivät hoksottimesi ole vielä ihan heränneet ja peruutat parkkipaikalla lämmitystolppaan tai autosi ottaa osumaa tienvarren valopylvääseen.

”Pysäköintitilanteet, parkkihallien kapeat paikat, se kun ollaan pois tutulta mukavuusalueelta, kaistanvaihdot ruuhkatilanteissa tai se kun auto ajautuu lumipenkkaan. Autovahinkoja on tietysti aivan laidasta laitaan, mutta tällaiset ovat niitä yleisimpiä”, kertoo korjaamomestari, autovahinkotarkastaja Jussi Keränen.

Pikkujuttujako? Ei ihan, sillä asian hoitaminen, arjen aikataulut ja vahinkoilmoitusten sumplimiset tuntuvat sekoittavan palapelin herkästi ainakin siltä päivältä ja mahdollisesti vielä pitkälle eteenpäin.

Juuri tähän hätään korjaamomestarin apu tulee tarpeeseen. Korjaamomestari nimittäin hoitaa auton korjaukseen ja vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyvät asiat. Autovahingon sattuessa soitto korjaamomestarille käynnistää vahingon hoitamisprosessin mutkattomasti.

”Kun asiakas ottaa yhteyttä korjaamomestariin, vahinko saadaan kirjattua samantien järjestelmään. Asiakkaan saapuessa kumppanikorjaamolle siellä on jo valmiina tieto, mitä ajoneuvolle on tapahtunut, jolloin voidaan esittää arvio, miten ja millaisessa ajassa auto on korjattavissa sekä tehdä korjauskustannusarvio”, Keränen kuvailee.

Vahingonhoito ripeästi prosessiin

OPn korjaamomestari palvelee Oulun, Tampereen, Turun, Rovaniemen, Hämeenlinnan, Lahden ja Joensuun seuduilla sekä pääkaupunkiseudulla. Korjaamomestari antaa ensimmäiset toimintaohjeet heti vahingon satuttua, jolloin esimerkiksi myös hinauksen järjestäminen paikalle hoituu kätevästi.

Auton voi myös viedä suoraan kumppanikorjaamolle, joilla korjaamomestarit palvelevat. Kumppanin kautta myös sijaisauto onnistuu helposti, jolloin arki pääsee jatkumaan sulavasti. Korjaamomestari tuo sinänsä ikävään vahinkotapahtumaan sujuvuutta, jonka ansiosta asiakas voi keskittyä oman arjen jatkamiseen ilman vahingon selvittelytyöstä aiheutuvia ylimääräisiä mutkia.

”Korjaamomestari hoitaa koko vahinkotilanteen ammattitaidolla, jolloin asiakkaan ei tarvitse asioida usean eri henkilön kanssa. Näin myös vahingon hoitamisen läpimenoaika on todennäköisesti lyhyempi”, Keränen sanoo.

Jos autovahingossa on tullut esimerkiksi henkilövahinkoja tai muodostunut omaisuusvahinkoja, saadaan nekin korjaamomestarin kautta välitettyä taustalla toimivalle tukitiimille ripeästi hoidettavaksi.

Oma ratsu sujuvasti käyttöön

Kumppanikorjaamolla puolestaan tavoitteena on saattaa auto siihen kuntoon, jollainen se on ollut ennen vahinkoa. Joskus voi käydä niinkin, että pinnan alta löytyy kolarikorjausten edetessä lisävaurioita, jotka myös korjataan kuntoon. Laadunvarmistus työn jokaisessa vaiheessa takaa, että asiakas saa valmiin ja ehjän ajopelin sujuvasti taas käyttöönsä.

”Kumppanikorjaamoiksi on valittu sellaisia kumppaneita, jotka takaavat korkean laadun. Lisäarvona asiakkaalle on, että korjaamo tiedottaa aktiivisesti, missä vaiheessa korjauksessa mennään. Näin asiakas tietää koko ajan prosessin vaiheet ja voi suunnitella arkeaan eteenpäin.”

Korjaamomestarille itselleen paras palaute työstä tulee, kun asiakkaalle sattunut ikävä vahinko saadaan hoidettua niin, että lopputulos on myönteinen.

”Paras palaute on se asiakkaan huojennus, kun saadaan auto mutkattomalla prosessilla kuntoon ja asiakas saa taas oman ratsun käyttöön juuri sellaisena kuin se oli ennen vahinkoa – tai jopa parempana”, Keränen tiivistää.

OP Korjaamomestari pähkinänkuoressa
  • OPn korjaamomestari hoitaa korjaamolla auton korjaukseen ja vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyvät asiat.
  • OPn autovakuutusasiakkaana voit mennä autovahingon sattuessa suoraan OP korjaamokumppanille, jolla korjaamomestarit palvelevat.
  • Myös korjaamomestaripalvelusta saa apua autovahinkoon 24 h vuoden jokaisena päivänä, p. 010 253 4400 (0,0835 € / puhelu + 0,167 € / min).
  • OPn korjaamomestari palvelee Oulun, Tampereen, Turun, Rovaniemen, Hämeenlinnan, Lahden ja Joensuun seuduilla sekä pääkaupunkiseudulla.
  • Korjaamomestaripalvelua on saatavilla kaikille autoille merkistä ja mallista riippumatta. Poikkeuksena on Joensuun toimipiste, jossa korjaamomestaripalvelu kattaa seuraavat automerkit: Audi, Volkswagen, SEAT, BMW, Nissan, Skoda, Mazda ja Subaru.
  • OPn asiakkaat saavat kaskovahingon omavastuuseen kumppanikorjaamolla 150 euron suuruisen alennuksen edellyttäen, että auto korjataan kumppanikorjaamolla, eikä kyseessä ole lasivakuutuksesta haettava korvaus.
  • Omavastuuetu on voimassa vuoden 2018 loppuun saakka kumppanikorjaamoilla.
  • Palvelun tarjoaa OP Vakuutus Oy.

Juttu on julkaistu myös OP Oulun Horisontti -asiakaslehden numerossa 4/2017.