OP Koti Pohjoisen toimialueella Pohjois-Suomessa tilanne on ollut jo jonkin aikaa samankaltainen: uudehkot perheasunnot käyvät kaupaksi hyvin. Hinnat vaihtelevat asuinalueittain, mutta jokaiselle alueelle löytyy oma ostajakuntansa.

 –Uudehkot rivi- ja paritaloasunnot, joissa on kolme huonetta tai enemmän, sekä uudehkot, 2000-luvun omakotitalot menevät hyvin kaupaksi sekä Oulussa että Rovaniemellä. Saamme hyvin myös asuntoja myyntiin, OP Koti Pohjoisen liiketoimintajohtaja Timo Jormakka kertoo. – Oulun asuinalueista esimerkiksi Metsokankaalle, Linnakankaalle ja Ritaharjuun kohdistuu luonnollisesti kovasti kysyntää, sillä siellä on niitä kovasti haluttuja, uudehkoja omakotitaloja.

Tilastokeskuksen kesäkuun lopun asuntokauppatilastojen mukaan kerrostaloyksiöiden kysyntä on hieman hiipunut Oulun talousalueella. Yksiöitä on ollut paljon markkinoilla, ja niiden hinnat ovat laskeneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden yhdeksän prosenttia.

–Kerrostalokaksioiden hinta puolestaan on laskenut vain yhden prosentin, ja rivi- ja paritalojen hinnat ovat nousseet kahdeksan prosenttia, Jormakka taustoittaa. 

Korkouutiset ja mediassa paljon olleet uutiset energian hinnan noususta ovat omalta osaltaan hidastuttaneet ostajien päätöksentekoprosessia selkeästi. Myös eri lämmitysmuodot nousevat keskusteluihin kiinteistönvälittäjien ja heidän asiakkaidensa kanssa entistä useammin.  

–Asunnon ostajat ovat tuudittautuneet monta vuotta asuntolainojen nollakorkotilanteeseen ja alkaneet pitää sitä normaalina - mitä se ei suinkaan ole. Nyt, kun korot ovat lähteneet nousuun, ostajat miettivät kenties aiempaa tarkemmin, miten oma lainan takaisinmaksukyky riittää, ja hakevat yhdessä pankin rahoitusasiantuntijoiden kanssa itselleen sopivimpia ratkaisuja, Jormakka sanoo.

OP Koti Pohjoinen Oy LKV kasvoi isoksi toimijaksi Pohjois-Suomen alueella, kun Kemin, Tornion, Raahen ja Kuusamon OP Kodit fuusioituivat OP Koti Pohjoiseen toukokuun lopussa. Timo Jormakka iloitsee positiivisesta startista.

–Vaikka työ on vasta alussa, innostus tuntuu olevan uudessa yrityksessä päällimmäinen mielentila. Olemme saaneet leveämmät hartiat, ja pystymme tarjoamaan sekä asiakkaillemme että henkilöstöllemme aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Yksi osoitus tästä on valtava työhakemusten määrä kesän rekrytoinneissamme. Saimme enemmän hakemuksia kuin koskaan ennen!

Laajentumisen myötä OP Koti Pohjoinen pystyy tarjoamaan laadukkaat, läpinäkyvät ja entistä asiantuntevammat kiinteistönvälitys- ja isännöintipalvelut puolen Suomen alueella. Yrityksen omistavat Oulun Osuuspankki, Pohjolan Osuuspankki, Kemin Seudun Osuuspankki, Tornion Osuuspankki, Raahentienoon Osuuspankki ja Kuusamon Osuuspankki.

Haluatko myydä, ostaa tai vuokrata kodin? Kiinnostaako isännöinti? Lue lisää!