Fuusion myötä OP Koti Pohjoinen pystyy nyt palvelemaan asiakkaitaan aiempaa laajemmin ja asiantuntevammin. Se on tarjonnut yritykselle mahdollisuuden tehostaa ja yhtenäistää toimintaprosesseja, mikä lisää OP Kodin kilpailukykyä Pohjois-Suomessa. Uuden, yhteisen liiketoimintakonseptin myötä OP Koti pystyy jatkossa palvelemaan asiakkaitaan aiempaa paremmin.

Luotettavaa, helppoa ja läpinäkyvää isännöintipalvelua

Fuusio mahdollisti OP Kodille liiketoimintojen laajentamisen, ja siitä tuore esimerkki on isännöintipalveluiden aloittaminen uutena palveluna Oulussa. Isännöintipäällikkönä aloitti elokuussaHenri Heikkinen, ja tekijäjoukkoa täydennetään myöhemmin isännöitsijöillä.

– OP Koti Pohjoisessa isännöintikohteet ja niiden käyttäjät ovat hyvissä käsissä. Tavoitteemme on säilyttää asiakkaidemme kiinteistöjen arvo ja lisätä asumistyytyväisyyttä yhdessä kiinteistöjen päättäjien kanssa. Meillä on selkeä palvelumalli, jonka avulla haluamme omalta osaltamme parantaa isännöinnin läpinäkyvyyttä, laatutasoa ja arvostusta, liiketoimintajohtaja Timo Jormakka (kuvassa vas.) kertoo.

Kysyntää riittää ja kauppa käy

Kysyntä kaikenlaisille kodeille on viime kuukausina ollut Oulun talousalueella kova, ja Oulussa myytiin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana vanhoja asuntoja 27 % edellisvuotista enemmän.

–Toki pitää muistaa, että viime vuonna ensimmäiseen vuosipuoliskoon kohdistuivat pahimmat koronakuukaudet eli maalis-toukokuu. Tämän vuoden kesäkuussa Oulun seudulla myytiin 12 % enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa, Jormakka taustoittaa. –Tämä kertoo sen, että tilanne on ollut kiihkeä ja että olemme olleet ihan valtakunnan tahdissa mukana.

Tilastokeskuksen julkaiseman raportin mukaan toisella vuosineljänneksellä vanhojen kerros- ja rivitalohuoneistojen hinnat nousivat Oulun alueella viime vuoteen verrattuna 6 % ja koko valtakunnassa 5,3 %. Eniten Oulussa nousivat viime vuodesta kerrostaloyksiöiden hinnat viime vuodesta, 14 %, kun koko valtakunnan tasolla nousua oli vain 4,4 %.

– Kauppa käy todella hyvin! En ole aikaisemmin nähnyt, että näin erityyppisiä asuntoja menisi näin nopeasti ja jopa yli pyyntihinnan, myyntijohtaja Kari Vanhatupa päivittelee. – Asiakkaat ovat jopa kysyneet suoraan, paljonko pitää tarjota, että saa itselleen tietyn kodin. Se on todella poikkeuksellista.

Korona-aikana moni on viettänyt kotona aiempaa enemmän aikaa, ja erilaisia toiveita ja tarpeita on noussut pintaan.

– Kun tekee aikansa etätöitä keittiön pöydän äärellä tai sohvannurkalla, alkaa helposti tuntua, että erillinen työhuone voisi olla aika kiva, Jormakka sanoo. – Ja kun ulkomaille ei olla päästy matkustelemaan, pankkitileille on voinut kertyä tavallista enemmän rahaa. Tämä on osaltaan vaikuttanut myös mökkikauppojen lisääntymiseen.

Uusia, aktiivisia tiimipelaajia etsitään

Ja kun kauppa käy, tarvitaan lisää kaupantekijöitä. OP Koti Pohjoinen rekrytoikin parhaillaan ammattitaitoiseen työyhteisöönsä uusia kiinteistönvälitysalasta kiinnostuneita tekijöitä niin Ouluun kuin Rovaniemelle.

– Haemme nyt joukkoomme aktiivisia, uudistuskykyisiä ja -haluisia tiimipelaajia. Meidän porukka on todella toimiva yhdistelmä vahvaa ammattitaitoa, luotettavuutta sekä nuoruuden intoa. Tähän on hyvä tulla mukaan, Vanhatupa kertoo.

Myös Timo Jormakka nostaa luotettavuuden yhdeksi tärkeäksi ominaisuudeksi kiinteistönvälittäjän työssä.

–Taloustutkimuksen Suomi tänään -tutkimuksessa OP Koti on valittu luotetuimmaksi kiinteistönvälitysyritykseksi useana vuonna peräkkäin. Sitä tavoittelemme jatkossakin ja siksi toimimme aina kaikkien lakien ja asetusten mukaisesti. Tällä alalla ei ole varaa yhtään mennä siitä, missä rima on matalin. Se vaati meiltä paljon, mutta se antaa samalla tukevan selkänojan kaikkeen tekemiseen.

Vanhatupa itse lukeutuu vahvojen ammattilaisten joukkoon ja on työskennellyt OP Kodin palveluksessa vuoden verran. Hän arvostaa erityisesti tiivistä yhteistyötä omistajapankkien ja niiden asumisen asiantuntijoiden kanssa.

–Yhteistyön myötä saamme paljon luontaisia yhteydenottoja, kysyntää ja kontakteja, jotka välittäjät saavat suoraan hoitaakseen. Lisäksi meillä on suora linja tuttuihin pankin asiantuntijoihin. Tästä kaikesta hyötyvät suoraan kaikki pohjoissuomalaiset asiakkaat.

Haluatko ostaa tai myydä asunnon? Ota yhteyttä OP Kotiin!

  • OP Koti Oulu ja OP Koti Lappi yhdistyivät alkukesästä, ja toimintansa aloitti OP Koti Pohjoinen. Sen toimipisteet sijaitsevat Oulussa, Rovaniemellä, Levillä, Saariselällä ja Sodankylässä.
  • Yrityksen omistavat Oulun Osuuspankki ja Pohjolan Osuuspankki.
  • Sen liiketoimintoja ovat asuntojen välitys ja vuokraus, toimitilojen välitys, vuokraus ja arviointi sekä isännöinti.