Pankin trainee-ohjelman tavoitteena on tarjota ammattikorkeakouluopintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille mahdollisuus tutustua laajalti pankkityöhön.

­– Vuoden kestävän ohjelman aikana opiskelijat tutustuvat ammattilaistemme tukemina pankin eri toimintoihin. Näin he saavat hyvän yleiskatsauksen siihen, mitä kaikkea paikallisessa osuuspankissa tehdään ja miten erilaisia uramahdollisuuksia pankkityö tarjoaa, OP Oulun henkilöstöpäällikkö Eija Helala kertoo.

Amk-opintojen loppusuoralla töihin

Pankin yhteistyökumppaneina trainee-ohjelmassa toimivat Oulun, Kainuun ja Lapin ammattikorkeakoulut. Ohjelmaan valittavat ovat opintojensa loppusuoralla olevia opiskelijoita, joilla suoritettuja opintopisteitä on vähintään 120 eli jotka ovat käytännössä kolmannen vuoden opiskelijoita.

– Finanssialan kurssien suorittaminen katsotaan eduksi, samoin kuin asiakaspalvelukokemus ja palo myyntityöhön, Eija Helala taustoittaa valintakriteereitä. – Toivomme valittujen olevan valmiita panostamaan omaan osaamisensa kehittämiseen. Aktiivinen ja oma-aloitteinen työote sekä mahdollisuus sitoutua kokoaikaiseen työhön painavat toki myös vaakakupissa.

Perehdytys luo vahvan kivijalan

Ohjelma kestää yhden vuoden, jonka ajaksi opiskelijoiden kanssa solmitaan määräaikainen työsuhde. He käyvät läpi kattavan perehdytysohjelman ja sen jälkeen aloittavat hommat muiden uusien työntekijöiden tapaan päivittäispalveluista.

Monelle trainee-ohjelman kautta löytynyt työpaikka on ensimmäinen ”oikea” työpaikka. OP Oulun päivittäispalveluiden kouluttaja Tiina Airaksinen muistuttaa, että pankkityössä osaamisen kartuttamiselle ei ole oikotietä, vaan perustukset on rakennettava kunnolla, yksi porras kerrallaan.

– Päivittäispalveluissa rakennamme uusille osaajille vahvan pankkiosaamisen kivijalan. Ensimmäisen kuukauden aikana he opiskelevat talon tapoja, tutustuvat OP Ryhmään ja paikallisen osuuspankin rooliin. Vähitellen lukujärjestykseen lisätään tuotetietoa, järjestelmäosaamista sekä käytännön asiakaspalvelutyötä, Tiina Airaksinen sanoo.

Vuoden harjoittelusta eväitä tulevaan

Kun puoli vuotta päivittäispalveluissa on takana, trainee-ohjelman osanottajat siirtyvät tutustumaan pankin eri toimintoihin. Vuoden harjoitteluajan jälkeen on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

– Kun traineet ovat tutustuneet pankin kaikkiin toimintoihin, heillä on jo todella hyvä kokonaiskuva pankin toiminnasta ja erilaisista työtehtävistä. He ovat nähneet, millaisia urapolkuja on tarjolla ja samalla myös heidän omat intressinsä ovat selkeytyneet. Hyvin toteutunut harjoittelu voi johtaa pitempään työsuhteeseen määräajan jälkeen, Eija Helala summaa.  

 Kiinnostuitko OP Oulun trainee-ohjelmasta?

  • Haku seuraavaan trainee-ohjelmaan on avoinna 15.8.–2.9.2022.
  • Ohjelmaan voivat hakea Oulun, Kainuun ja Lapin ammattikorkeakoulujen opiskelijat, joilla on suoritettuna vähintään 120 opintopistettä. Haku tapahtuu ammattikorkeakoulujen kautta.
  • Lisätietoa trainee-ohjelmasta antaa OP Oulun henkilöstöpäällikkö Eija Helala, puh. 010 2535 210.