Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tavoitteena on osallistaa osuuspankin omistaja-asiakkaat vaikuttamaan oman osuuspankin vastuullisuustyöhön ja sitä kautta toimialueen tulevaisuuteen. Kysely toteutettiin OP Mediassa 19.9.–9.10.2022, ja osuuspankki hyödyntää sen tuloksia vastuullisuuteen liittyvässä päätöksenteossaan.

Kysely tehtiin syksyllä 2022 toista kertaa ja siihen vastasi yli 2 000 OP Oulun omistaja-asiakasta. Heille keskeisimmät vastuullisuusteemat tänä vuonna olivat nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen ja luonnon monimuotoisuuden tukeminen.

–Kolme kärkiteemaa ovat samat kuin viime vuonna. Lasten, nuorten ja luonnon hyvinvointi ovat selkeästi tärkeitä meidän omistaja-asiakkaillemme, pankinjohtaja Jari Anttila kertoo. –Omistaja-asiakkaidemme vastaukset antavat suuntaviivaa meidän vastuullisuustyöllemme ja tekevät pankin vastuullisuusohjelmaa eläväksi.

Jari Anttila muistuttaa, että pankissa halutaan olla perillä siitä, mikä sen omistaja-asiakkaille on tärkeää ja millaiseen vastuullisuustyöhön pankin tulisi erityisesti panostaa. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee yhteistyökumppanihaun, joka on auki 14.11.-31.12.2022 pankin kotisivuilla.

–Yhteistyötuen saajien valinnoissa painotamme omistaja-asiakkaiden valitsemia painopisteitä lokakuussa tehdyn kyselyn pohjalta.

Valtakunnallisesti osuuspankkien yhteiseen Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn vastasi 43 000 henkilöä. Vastausten pohjalta osuuspankit tulevat toteuttamaan eri puolilla Suomea mm. taloustaito-opetusta, tukemaan nuorten työllistymistä ja järjestämään digitaalisen asioinnin opastuksia.

Kukin osuuspankki hyödyntää kyselyn tuloksia päätöksenteossaan. Voit seurata vastuullisuustekoja esimerkiksi OP Oulun verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.